Ферари

Свързани новини

08.07.2023 08:00

Още 1 Ферари, което вече е 100% разпродадено и не може да се купи

Видян 9421 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обичате ли да гледате снимки на абсурдно скъпи автомобили, които вероятно никога няма да видите в реалния живот и които не бихте могли да си купите, дори и да можехте да си ги позволите?


Ако е така, днес е вашият щастлив ден, защото Ferrari току-що обяви SF90 XX Stradale и Spider. Базирани на SF90 Stradale, това са първите автомобили от серията XX, които могат да се движат по улиците, което е доста готино. Не че всеки, който си купи такъв автомобил, ще го кара до Costco или ще го прекарва през автомивката. Но това е и странно решение, като се има предвид, че целият смисъл на програмата XX беше да направи пътните автомобили на Ferrari възможно най-пригодни за писта.

Както двигателят, така и електромоторите осигуряват малко повече мощност, с което общата мощност достига 1016 к.с. Освен това те са малко по-леки от обикновения SF90, но не значително. По-леките спортни седалки от въглеродни влакна спестяват няколко килограма, а двигателят е малко по-лек, но точно Ferrari не е направило нищо драстично в този отдел. Вместо това то се е фокусирало силно върху екстремния аеродинамичен пакет, включващ масивно крило, което според Ferrari позволява на новото XX да създава 529.7 кг притискаща сила при скорост 249.4 км/ч.



 Според Ferrari целта е била да се създаде "най-мощният шосеен автомобил на Ferrari досега, който да доставя максимално удоволствие зад волана, като същевременно запазва напълно всички функционални възможности на хибридния задвижващ агрегат на SF90 Stradale". И ние сме сигурни, че Ferrari е постигнало точно това, отчасти благодарение на някои нови бързи технологии. Не че някога ще успеем да се убедим в това. Изгорихме този мост още през 2011 г. Е, добре. На света има и по-лоши проблеми.




От друга страна, не е като да сме единствените, които няма да могат да карат новите братя и сестри SF90 XX. Ferrari казва, че планира да произведе само 799 купета и 599 кабриолета. Информация за цените не е включена в прессъобщението, но това е Ferrari, така че знаете, че ще бъде скъпо. Но Road & Track съобщава, че SF90 XX всъщност ще бъде относително изгодна оферта сред XX автомобилите. Цената на купето очевидно ще започва от 770 000 евро в Европа, а на кабриолета - от 850 000 евро. Това означава, че те вероятно ще бъдат първите XX автомобили, продавани в САЩ за по-малко от 1 млн. долара. За сравнение, цената на 599 XX е повече от 1,5 млн. долара, докато тази на FXX стартира на север от 2 млн. долара.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби