Луксозен седан

Свързани новини

16.08.2023 09:40

Официално представят луксозен седан от Huawei и Chery. Стартиране тази година

Видян 7860 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес главният изпълнителен директор на Huawei Ричард Ю (Chengdong Yu) сподели снимка на първия седан на Huawei, който принадлежи на новата марка, наречена „Luxeed“. Той е част от съвместния проект между Huawei и Chery. Преди това смятахме, че ще бъде част от марката AITO. Седанът Luxeed стои на платформата E0X от Chery и възприема интересен дизайнерски език.

Първо, нека поговорим за името на този седан купе. И това е „Luxeed“. Това име всъщност звучи като смесица от добре познатия американски Lucid и марката Exeed от висок клас на Chery. В резултат на това е много съмнително, защото много хора вероятно ще бъдат объркани поради това именуване. Както и да е, нека да стигнем до самата кола.

Екстериор на луксозния седан





Кодовото име на седана Luxeed е EH3. Преди това беше шпиониран няколко пъти в Китай. И сега можем да видим това превозно средство в детайли. На първо място, можем лесно да кажем, че това е точно същият модел, който беше забелязан в камуфлажа по характерните му тънки фарове и джанти с пет спици. Както можем да видим на официалното изображение, Luxeed EH3 има наклонена линия на предния капак, въздушни потоци в предната броня, които се намират точно под фаровете и малкия въздухозаборник с форма на трапец. Фаровете му са свързани с тънка LED лента.

Luxeed EH3 има широки калници, спирачки Brembo, прибиращи се дръжки на вратите, малки странични огледала и сензор LiDAR в горната част на покрива. Говорейки за пропорциите на това превозно средство, можем да видим, че това всъщност е седан с четири врати и гладък покрив. В резултат на това напомня на някои купета. Можем да подчертаем, че този стил е доста популярен сред много китайски автомобилни производители. В резултат на това формата на корпуса на Luxeed EH3 изглежда подобна на BYD Han, Voyah Passion (Zhuiguang), Nio ET7 и т.н.

Ще ви припомним също, че преди това интериорът на Luxeed EH3 също беше шпиониран в Китай.

Подробна информация




Седанът Luxeed EH3 стои на платформата E0X от Chery. Същата архитектура е в основата и на предстоящите превозни средства Exeed Sterra ES и Exeed Sterra ET. Основните му характеристики са батерия на CATL за 700 км пробег, която поддържа 800V зареждане, въздушно окачване и двойно задвижване на четирите колела.

Що се отнася до интелигентната система за шофиране, Luxeed EH3 ще бъде оборудван с Huawei ADS 2.0. Говорейки за хардуер, той включва LiDAR сензор, 11 HD камери, 3 милиметрови радара и 12 ултразвукови радара. Системата Huawei ADS 2.0 може да измине до 200 км без ръчна намеса. Той също така поддържа NCA (Navigation Cruise Assist), който позволява на автомобила да се движи сам в градове или по магистрали. Веднага след стартирането тази функция ще работи в 45 града в Китай. Huawei обаче планира да увеличи броя си в бъдеще.




Има още една особеност на Luxeed EH3 и това е системата HarmonyOS 4. Той ще бъде много съвместим с телефони, лаптопи на Huawei и др. Освен това ще поддържа видео игри, благодарение на мощния чип 8295 от Qualcomm. Също така ще можете да свържете квадрокоптер дрон към колата и той ще предава видеото направо в монитора на колата. Разбира се, има много повече неща, включително нови приложения, подобрено гласово взаимодействие и т.н.

Обратно към Luxeed EH3, началната му цена ще започне от 200 000 юана (27 810 USD). Вероятно ще направи официалния си дебют през Q3 тази година. Има шанс EH3 да бъде показан на автомобилното изложение в Ченду през август. Ще следим тази кола!



Източник: CarNewsChina.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби