Свързани новини

20.01.2021 10:01

Обявиха първите телевизори с когнитивна интелигентност в света

Видян 876 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Sony Europe обяви първите телевизори с когнитивна интелигентност в света. В новите телевизори BRAVIA XR се включват: MASTER Series Z9J 8K LED, MASTER Series A90J и A80J OLED и X95J и X90J 4K LED. С помощта на когнитивния процесор Cognitive Processor XR, мозъкът на новите BRAVIA XR, телевизорите могат да използват изцяло нов метод на обработка, който надгражда конвенционалния изкуствен интелект, чиято цел е да възпроизвежда начините, по които хората виждат и чуват. Когато виждаме обектите около себе си, подсъзнателно се фокусираме върху определени точки. Иновативният нов процесор имитира начина, по който функционира човешкият мозък, за да потопи зрителите в невиждано досега въздействащо изживяване. Cognitive Processor XR, с помощта на своята когнитивна интелигентност, разделя екрана на множество зони и засича къде в картината е разположена “фокусната точка”.


Докато конвенционалният изкуствен интелект  (AI) може единствено да засича и анализира елементи на изображението като цвят, контраст и детайл поотделно, новият Cognitive Processor XR може да направи кръстосан анализ на голям набор от елементи едновременно, също като човешкия мозък. По този начин всички елементи се нагласят един спрямо друг до постигане на възможно най-добрия краен резултат, така че всичко в сцената да изглежда синхронизирано и реалистично, което не може да се постигне с конвенционален AI. Cognitive Processor XR може също така да анализира и позицията на звука в сигнала, така че звукът да отговаря точно на това, което се случва на екрана.


Също така той преобразува всеки звук в 3D съраунд такъв, с което се гарантира звуков пейзаж с възможно най-голяма реалистичност, в който да се потопите изцяло. Той се учи, анализира и разбира невиждани досега количества данни и интелигентно оптимизира всеки пиксел, кадър и сцена, за да ви осигури най-реалистичните картина и звук, предлагани досега от Sony. “Намерението на Sony е непрекъснато да въвежда нови и нови иновации в телевизионните технологии, за да предлага най-пленяващото изживяване на зрителите,” казва Масаоми Андо, директор на отдел Телевизори за Sony Europe. “Новите телевизори BRAVIA XR пресъздават реалността по-добре от всякога, благодарение на изчислителната мощност на първия когнитивен процесор в света, която надхвърля възможностите на конвенционалния AI.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей