Свързани новини

19.11.2019 09:21

Новостите в големия ъпдейт на Windows 10

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Microsoft започна разпространението на есенния ъпдейт на Windows 10. За разлика от досегашните големи обновления, това изглежда доста по-скромно и семпло.


 


Ъпдейтът Windows 10 Version 1909 е най-малкият досега. Практически почти няма видими промени за потребителите, но има доста подобрения "под капака", предава Vesti.bg.


 


Това е така, защото обновлението е насочено към сигурността и производителността. Инсталацията на ъпдейта трябва да е доста по-бърза и да прилича почти като инсталирането на редовните ежемесечни ъпдейти, които Microsoft пуска всеки втори вторник на дадения месец.


 


Все пак има и някои видими новости за потребителите. Една от тях е промененият File Explorer. Приложението за разглеждане на дисковете и файловете в тях получава възможност за онлайн търсене. То ще търси в свързаните с него акаунти в облачни услуги като OneDrive на Microsoft например. Така с едно търсене потребителят ще може да проверява всички архиви, за да намери даден файл.


 


Windows 10 вече ще може да работи и с други гласови асистенти освен Cortana. Потребителите ще могат да инсталират например Amazon Alexa, която ще работи включително и когато устройството е със заключен екран.


 


Промени има и в секцията за известия в долния десен ъгъл. Тя ще има повече възможности за персонализация от менюто с настройките. Това включва изключване на всички звуци и др. Приложениета в менюто с настройки вече ще се групират по хронология и честота на публикуваните известия, а не по име. Така редактирането им ще стане по-лесно.


 


Microsoft прави и минимални промени в Start менюто. Те ще показват повече информация за името на дадена функция или приложение, когато потребителят задържи курсора на мишката върху иконата му.


 


Компанията е обърнала внимание и на корпоративните потребители. За тях има повече новости, които са предимно за подобрение на сигурността.


 


Общо за всички потребители е оптимизирана и производителността на Windows 10. Операционната система трябва да работи по-ефикасно и да намали консумацията на енергия, което ще се отрази в малко по-дълъг живот на батерията на лаптопите. Подобрена е и работата на процесорите, за да може софтуерът да се възползва по-добре от техните ресурси.


 


Ъпдейтът се очакваше по-рано през есента, но Microsoft го отложи, за да е сигурна, че няма да има проблеми както при някои предишни обновления. Той вече започва да се разпространява, като е безплатен за притежателите на активирани копия на Windows 10.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион