Свързани новини

21.09.2020 11:46

Новият хит в уеб измамите: „нарушили сте карантината”

Видян 3084 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Случаите на коронавирус по целия свят се увеличават отново и ситуацията е благодатна за всички, които печелят на гърба на пандемията. Оказа се, че новият хит в онлайн измамите са фишинг писмата, които съобщават за нарушена карантина – и, естествено, говорят за глоба, съобщава Technews.bg.


Преди 10 дена Андрю Хокинс получава странен имейл на служебната си поща. „Бихме искали да Ви информираме, че във вчерашния ден са регистрирани три Ваши напускания на дома в нарушение на наложената Ви карантина. Към Вашата сметка в gov.us е добавена глоба от $59”.


Андрю, подобно на други свои колеги, работи от къщи в условията на изолация, но не е карантиниран, разказва за случая The Verge. Затова бързо се досеща – това ще да е новият хит в уеб измамите: съобщение, че „сте нарушили карантината”.


В писмото Андрю е приканен да посети уеб адрес, който изглежда съвсем легитимно: „www.gov.us/coronavirus/penalty-payment/tracking” за повече информация. Но всъщност само изглежда така; всички знаем, че активна уеб връзка може да бъде вградена в какъвто и да е текст. В крайна сметка се оказва, че поканата към Андрю с привиден уеб адрес „www.gov.us” всъщност го води към su.onamoc.comano.us – домейн, който няма общо с правителствените служби и който е създаден с цел измама.


Мнозина американци, сред които и въпросният Андрю, са силно разгневени. Те смятат, че правителството не взема достатъчно крути мерки за спиране разпространението на заразата. Измамният имейл ги вбесява и заради това, че можеше правителството да се е „стегнало” и да е започнало да прилага повече мерки срещу пандемията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни