2025 Ford Mustang GTD

Свързани новини

19.11.2023 08:00

Новият 2025 Ford Mustang GTD

Видян 19690 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Седмото поколение Ford Mustang вече се продава при дилърите, а моделът Dark Horse скоро ще го последва на върха на гамата за производителност. Това ще се промени значително след малко повече от година, когато Ford ще пусне 2025 Mustang GTD, разрешена за движение по пътищата пистова кола с цена над $300 000, целева мощност над 800 к.с., каросерия от въглеродни влакна, вътрешно задно окачване и задна трансмисия. Ford показа Mustang GTD в четвъртък вечер в Калифорния по време на седмицата на автомобилите в Монтерей.




Детето на главния изпълнителен директор на Ford Джим Фарли, Mustang GTD ще приеме мантията на производителността, оставена от суперавтомобила GT.

„Винаги съм си обещавал, че ще настоявам екипа си да прави неща, които са неестествени, в името на производството на нещо, което е наистина специално. Ето защо ме е грижа толкова много за тази кола, защото тя е в главата ми от пет десетилетия“, каза Фарли . „Искам да видя Porsche, искам да видя Aston Martin, искам да видя Mercedes да се поти.“




Ford работи с канадската инженерна и състезателна фирма Multimatic за разработването на GTD. Multimatic също помогна за разработването на GT и ще работи с Ford за изграждането на GTD, започвайки с каросерия Mustang в бяло от Ford.

Основата за GTD беше състезателният автомобил Ford Mustang GT3, който е предназначен да се състезава в 24-те часа на LeMans в клас GT3. GT3 ще се състезава и в клас GTD Pro на IMSA, откъдето идва и името. Без ограниченията на състезателните правила, GTD има повече притискаща сила, активна аеродинамика, повече мощност и по-големи спирачки зад по-големи колела от състезателната кола GT3.

Инженерството зад GTD е да го накара да "върви като ада", според Ford. За да подобри баланса на теглото до почти перфектното съотношение 50/50, Ford премести трансмисията отзад в схема с трансмисия. Това е 8-степенен автоматик с двоен съединител.

Ford положи много усилия за намаляване на теглото, включително използването на магнезиеви 20-инчови джанти, задвижващ вал от въглеродни влакна; и компоненти от въглеродни влакна за покрива, разширени калници, преден капак, прагове, преден сплитер, капак на багажника (вече няма багажник) и заден дифузьор. Предната и задната част ще се предлагат в опционални въглеродни влакна, а Ford ще продава титаниев ауспух. Стандартно хидравлично регулируемо задно крило добавя притискаща сила, вентилационните отвори на капака извличат топлина, а вентилационните отвори в предните и задните калници подобряват аеродинамиката.




Наличен аеропакет отива по-далеч с аеродинамични корита от карбонови влакна и хидравлично контролирани предни въздушни клапи.

Инженерите също се фокусираха върху сцеплението и спирачната сила. Те разшириха пистата почти четири инча отпред и отзад и монтираха комплект широки и по-широки 325/30R20 отпред и 345/30R20 Michelin Pilot Sport Cup 2 гуми. Окачването се състои от късо-дълго рамо нагоре отпред и монтирано вътрешно (над трансмисията) многораменно задно окачване с вградени тласкащи пръти и кобилици, поставени в тръбна подрама. Мултиматични активни амортисьори на макарата са разположени във всичките четири ъгъла. Чрез хидравликата колата има височина на шосе и състезания и може да падне с 1,6 инча в режим Track. Водачът може също да регулира скоростта на пружините.

Режимът Track също предлага променлив контрол на сцеплението, който може да се променя чрез волана и също така регулира мощността на двигателя. GTD използва електрическата архитектура на новия Mustang, която позволява няколко избираеми от водача режима на шофиране, както и OTA актуализации.






За да спре значителната скорост на GTD, Ford инсталира комплект карбоново-керамични спирачки Brembo с 16-инчови предни дискове, захванати от 6-бутални апарати и 14-инчови задни ротори с 4-бутални щипки. Спирачките обещават невероятна спирачна сила и намалено тегло.

Под предния капак се намира 5,2-литров V-8 с компресор с цел повече от 800 к.с. Това е подобрена версия на двигателя, използван във Ford Mustang Shelby GT500, където развива 760 к.с. и получава смазване със сух картер, за да се справи със страничните g сили, които GTD ще изпита.




Ford не е направил никакви претенции за времето от 0-60 mph или максималната скорост, но заяви, че се стреми към време под 7:00 минути на пистата на Нюрбургринг в Германия.

Вътре GTD има тапицерия от кожа и синтетичен велур, тапицерия от въглеродни влакна, седалки Recaro и цифрови дисплеи. Лостовете за превключване, въртящият се лост за превключване и серийната табела са направени от титан от пенсионирани изтребители F-22. Задната седалка е свалена.

Ford нарича GTD модел с лимитирана серия, но не даде брой коли, които ще произвежда. Компанията само каза, че ще дебютира в края на 2024 г. или началото на 2025 г. като модел за 2025 г. и че процесът на поръчка ще бъде като този, използван за Ford GT. Това означава, че бъдещите купувачи ще трябва да кандидатстват за слот за изграждане и да бъдат одобрени от Ford.


Източник: motorauthority.com



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог