Заснехме хибриден модел в ниво на оборудване R-Line с аероджанти.

Свързани новини

12.09.2023 09:40

Новият 2024 Volkswagen Passat от IAA Мюнхен

Видян 13107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заснехме хибриден модел в ниво на оборудване R-Line с аероджанти.


Като се има предвид, че Volkswagen обеща да произвежда само електрически автомобили в Европа от 2033 г., вероятно гледате последното поколение Passat с двигатели с вътрешно горене. Бихме преценили, че би било грешка да оттеглим името в ерата на EV предвид важността му, така че има голям шанс да оцелее, когато ICE бъдат премахнати. В края на краищата, хората от Волфсбург вече потвърдиха, че емблематични прозвища като Golf и GTI няма да отидат никъде.


Новият Passat, който снимахме на изложението IAA Mobility през 2023 г. в Мюнхен, не носи етикета „Произведено в Германия“. С новия модел с вътрешно кодово име B9, VW Group премества производството на средния си автомобил в Братислава, Словакия, където ще се произвежда заедно със следващото поколение Superb. Докато Passat маха за сбогом на каросерията седан, Skoda ще продължи да продава както лифтбек, така и комби. Забавен факт – новият Passat всъщност е разработен от чешкия автомобилен производител.



Що се отнася до разглежданата кола, тя със сигурност е сред най-скъпите налични модели на Passat от 2024 г. Това не само е eHybrid версия с електрифицирано задвижване, но също така е водещото ниво на оборудване R-Line с аеро-оптимизирани 19-инчови джанти. За щастие няма фалшиви четворни накрайници на ауспуха, стърчащи отзад, както беше в случая с предходното поколение Passat R-Line, след като получи фейслифт в средата на цикъла.



Заслужава да се отбележи, че VW направи Passat много по-голям, като се има предвид, че общата дължина се е увеличила с 5,7 инча (144 милиметра) до 193,5 инча (4917 мм), докато ширината е нараснала с 0,8 инча (20 мм) до 72,9 инча (1852 мм) . Инженерите удължиха междуосието на комбито с 1,97 инча (50 мм) до 111,8 инча (2841 мм) за допълнително пространство за краката отзад.



Тъй като механично е свързан повече от всякога със Superb Combi, товарното пространство е предвидимо като пещера. Обемът е увеличен с 1,41 кубически фута (40 литра) до 24,3 кубически фута (690 л) с поставени задни седалки. Сгънете пейката и имате 67,8 куб. фута (1920 л), което е с 4,9 куб. фута (140 литра) повече от преди.



VW ще пусне новия Passat в Европа през първото тримесечие на 2024 г. Технически седанът не е мъртъв, тъй като все още можете да си купите такъв в Китай, където е местно производство. Всъщност духът на Phaeton остава жив в Phideon, седан с пълен размер, макар и не толкова сложен като несъществуващия първокласен седан. Говорейки за това, VW искаше да даде второ поколение на Phaeton с V8 TDI и W12 двигатели, но проектът в крайна сметка беше прекратен.



Източник: motor1.com






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева