Lancia Ypsilon.

Свързани новини

15.03.2024 09:50

Новата Lancia Ypsilon като Peugeot 208

Видян 8244 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Lancia се завръща. Разбира се, вие вече знаете това, защото от доста време тя ни дразни със снимки на новия Ypsilon. Освен това тя не е изпипала докрай цялата тайна - прототип е бил забит в езеро по време на тестовете, а готов екземпляр е бил забелязан да снима реклама насред италиански град.

Но все пак забравете, че вече сте го виждали, защото Ypsilon вече е разкрит изцяло. И така, какво мислим ние? Очевидно е просто едно Peugeot 208 в италиански вид. 208 е добър автомобил и нямаме нищо против драматичната предна част, която е измислила новата Lancia.

Казаха ни, че стилистиката използва дизайнерския език, заложен в концепцията Pu+Ra HPE. Lancia смята, че тези кръгли задни светлини напомнят на Stratos, а останалата част от каросерията "се отличава с меките, елегантни, чисти и чувствени форми на Aurelia и Flaminia".



Така или иначе, това нещо се описва и като първия премиум хечбек от сегмент B на Stellantis и ще бъде първият от три нови модела на Lancia, като всяка година ще се пуска по един. Моделът Ypsilon, който виждате тук, ще се появи най-напред като изцяло електрически автомобил, но по-късно се очакват и версии с двигател с вътрешно горене.

Първоначално той ще се предлага само в Италия, като ще бъдат налични 1 906 екземпляра от тази най-висока спецификация на Ypsilon Edizione Limitata Cassina, за да се отдаде почит на годината на основаване на Lancia. След това Lancia ще се разпространи в Белгия, Нидерландия, Франция, Испания и накрая в Германия.  Все още обаче няма информация дали автомобилите ще стигнат до Великобритания.

Електрическият Ypsilon обещава двигател със 154 к.с. и батерия с капацитет 51 kWh за пробег от 400 км. Така че, да, потвърждение, че отдолу е Peugeot e-208 / Vauxhall Corsa Electric.

Отвътре обаче е доста по-луксозна от тези две. Cassina е италиански производител на дизайнерски мебели, така че интериорът на това специално премиерно издание трябва да изглежда и да се усеща като италианска. Тези кадифени седалки изглеждат изключително удобни и очевидно разполагат с функции за отопление и масаж.



По всичко личи, че в стандартното оборудване ще има много технологии - система за подпомагане на паркирането, "автономно шофиране от второ ниво" (подобно на Tesla Autopilot или Super Cruise на GM) и безжичен Apple CarPlay/Android Auto.

"Сега Lancia започва отначало от това, което познаваме най-добре: Италия, страната, в която марката е родена преди повече от 117 години и на която дължи голяма част от успеха си", казва главният изпълнителен директор на марката Лука Наполитано. "Започваме с Ypsilon - градският автомобил-рекордьор, който влезе в историята на сегмента в нашата страна."

Източник: topgear



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за