Изцяло електричка

Свързани новини

26.09.2023 09:40

Новата изцяло електрическа Mazda CX-90

Видян 9405 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

M Hybrid на Mazda не е като всяка друга 48-волтова хибридна система, изглежда. Този интересен факт беше разкрит по време на филипинския дебют на CX-90 и беше споделен от президента и главен изпълнителен директор на Mazda Philippines Стивън Тан.

Тан разкри, че за разлика от други 48-волтови хибридни системи, M Hybrid системата, монтирана в CX-60 и CX-90, не използва стартерен генератор с ремъчно задвижване. Вместо това инженерите успяха да монтират малък електрически мотор между двигателя с вътрешно горене и осемстепенния автоматик. В резултат на това той има собствени цитирани мощности: 16,6 конски сили и 153 нанометра въртящ момент.

Наличието на електродвигател е една от причините Mazda да премине от традиционна скоростна кутия с преобразувател на въртящия момент към многодисков съединител с планетарна скоростна кутия. Съединителите - има два от тях - контролират работата между двигателя и мотора. Най-важното е, че 48-волтовата M Hybrid система позволява на CX-60 и CX-90 да работят на чисто електричество при определени обстоятелства.





Освен движението по инерция до спиране с изключен двигател с вътрешно горене, типична способност на хибридите, CX-60 и CX-90 могат да се движат до 40 км/ч за 50 секунди само на електричество. Имайте предвид, че това е с 0,33-kWh литиево-йонна батерия, заредена до поне 70 процента заряд.

Основното тук е, че не всички меки хибриди са конструирани по същия начин, тъй като самият Тан признава, че Mazda3 M Hybrid и CX-30 M Hybrid не могат да работят само с електричество. Въпреки това, когато става въпрос за големи продуктови превозни средства - CX-60 и CX-90, усилията на Mazda за електрификация са само малко над останалите.


Източник: carguide.ph




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец