Хибрид
01/06

Свързани новини

22.09.2023 08:00

Новата 2025 Toyota GR86 хибрид с турбокомпресор

Видян 6668 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много големи автомобилни производители вече правят промяна към производство на повече 100 процента BEV в рамките на следващото десетилетие, но Toyota бавно се качва на електрическия вагон. Въпреки че произвежда поне един BEV под формата на bZ4x (и неговия аналог на Lexus, RZ450e), Toyota вярва, че хибридите са по-добро решение за борба с емисиите в агрегата, отколкото чистите BEV. Почти всяко превозно средство в настоящата гама на Toyota може да се използва като хибрид – дори пикапът Tacoma от 2024 г. се предлага с електрифицирано задвижване. Засега стремежът към електрификация не обхваща спортните автомобили, GR86 и GR Supra. Това обаче може скоро да се промени.




Според доклад от Bestcarweb (чрез Top Speed), Toyota обмисля почти пълно пренаписване на купето GR86. Някои от най-големите промени включват изцяло нова платформа и ново електрифицирано задвижване. Звучи диво, като се има предвид, че Toyota запази своя по-малък спортен автомобил, произведен съвместно със Subaru и използващ двигател на Subaru, почти същия, откакто дебютира за първи път като Scion FR-S - т.е., задвижван от четирицилиндров двигател, атмосферен и не електрифициран. Въпреки това докладът е достатъчно убедителен, за да ни накара да искаме да проучим възможността по-нататък.

Toyota GR86 от 2025 г. може да стане хибрид

Според доклада, Toyota обмисля напълно да се откаже от боксерен двигател, разработен от Subaru, който задвижва съвместния им спортен автомобил от дните на Scion. Двигателят ще бъде заменен със същия 1,6-литров трицилиндров двигател с турбокомпресор, който в момента се намира в Toyota GR Corolla. Този двигател ще бъде съчетан с хибридна система с двоен съединител и един двигател.




Въпреки че в доклада се казва, че 2025 Toyota GR86 ще споделя своя двигател с GR Corolla, спецификациите му ще бъдат различни. Докато 1,6-литровият двигател с турбокомпресор на GR Corolla е добър за 300 конски сили на манивелата, докладът казва, че мощността ще бъде намалена до 272 к.с. в 2025 GR86. Въпреки това, добавената мощност от хибридната система поставя общата мощност над тази на GR Corolla на 320-330 конски сили.

Toyota и Subaru работиха заедно за разработването на шасито и платформата GR86/BRZ, но изглежда, че Toyota може да е готова да се отдели от Subaru за следващото поколение. В доклада се казва, че 2025 GR86 може да премине към версия с къса база на платформата Lexus IS. Докато Toyota може да поддържа теглото възможно най-ниско, адаптирайки го към вида шофиране, с който е известен GR86, това може да е брилянтен ход от нейна страна.





Като се има предвид хипотетична моделна година 2025, Toyota вероятно ще обсъди следващия GR86 някъде през третото или четвъртото тримесечие на 2024 г. Автомобилното изложение в Токио обикновено се провежда през третото тримесечие на годината, така че е добър кандидат за голямо разкриване. Има също шанс Toyota да направи нещо диво и да обяви плановете си за 2025 GR86 по време на автомобилния салон в Токио 2024, който обикновено се провежда през януари.




Въпреки това, слуховете за времето изглеждат ужасно агресивни, като се има предвид, че второто поколение GR86 току-що излезе на пазара за моделната година 2022. Може би регулациите за емисиите и разхода на гориво ще наложат ръката на Toyota (и изключително кратък моделен цикъл). В момента, в който Toyota изпусне някакви улики, ние ще сме на върха.





Източник: motortrend



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.09.2023 15:50

    Супер!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни