Изпълнителният директор на Audi Гернот Дьолнер

Свързани новини

22.02.2024 09:33

Нов трус в Audi - главният шеф иска да уволни техническия директор

Видян 2658 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на Audi Гернот Дьолнер иска да уволни главния технически директор на компанията Оливер Хофман, съобщи немският вестник Bild, позовавайки се на източници, близки до автомобилни производител.

Дьолнер и Хофман не се разбират, като шефът на Audi обвинява своя технически директор за забавянето на развитието на марката, най-вече при електрификацията. Хофман, чийто договор бе удължен с пет години през май, ще бъде изпратен в новия отбор във Формула 1, като негов наследник все още не е определен.

Надзорният съвет на Audi ще обсъди освобождаването на техническия директор на свое заседание в четвъртък. Крайното решението обаче трябва да бъде взето от Надзорния съвет на компанията-майка Volkswagen Group, който ще се събере на заседание в началото на следващия месец.

Говорител на Audi отказа да коментира твърденията. Хофман беше назначен за ръководител на техническото развитие на Audi през 2021 г., като е натоварен със задачата да ускори натиска на автомобилния производител по пътя към електрификация. Преди това той беше главен оперативен директор на германския производител.

Преди това инженерът е работил за осигуряване на качеството в Lamborghini и е отговарял за развитието на задвижването в завода на Audi в Гьор (Унгария). Бил е и ръководител на техническото развитие на Audi Sport.

Ако Хофман бъде освободен, това ще бъде втората смяна на важна фигура в Audi. Само преди дни компанията назначи италианеца Масимо Фрачела за главен дизайнер на мястото на Марк Лихте.

Снимка: Bloomberg L.P.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв