Инженерите на Ferrari отново са забелязани с прототип на модела, който се смята за наследник на LaFerrari и носи кодовото име F250 (LaFerrari беше F150).

Свързани новини

27.02.2024 09:45

Наследникът на Ferrari LaFerrari (F250)

Видян 4159 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инженерите на Ferrari отново са забелязани с прототип на модела, който се смята за наследник на LaFerrari и носи кодовото име F250 (LaFerrari беше F150).

Предстоящият хиперавтомобил ще бъде последният член на специалната серия на Ferrari, която освен LaFerrari включва 288 GTO, F40, F50 и Enzo.

Такива модели се предлагат на най-лоялните клиенти на Ferrari и обикновено повишават значително стойността си с течение на времето. LaFerrari струва приблизително 1,4 млн. долара, когато е нов, но днес се търгува за три пъти повече от тази сума на пазара на употребявани автомобили.

Прототипите на F250 са силно замаскирани, а задните светлини и много от панелите на каросерията всъщност са манекени, за да се скрие окончателният дизайн. Накрайниците на изпускателната система също са фиктивни, тъй като истинските накрайници на изпускателната система са монтирани между фиктивните части и са скрити от временна решетка за охлаждане.

Автомобилът вече изглежда по-нисък и по-широк от LaFerrari и има явни влияния от състезателния автомобил 499P LMH на Ferrari, който спечели Льо Ман. Влиянието на 499P се вижда ясно в предния капак и не се учудвайте, ако единичната светлинна лента като при състезателния автомобил се появи и при F250. За последно Ferrari използва този мотив при своя хардкор SF90 XX. Междувременно вратите следват типичния дизайн на пеперудено крило, споделен с LaFerrari и неговия предшественик Enzo.

Първите тестови мулета, използващи импровизирана каросерия на LaFerrari, бяха забелязани още през 2021 г., но Ferrari все още има много планове за развитие, тъй като дебютът на F250 се очаква едва през втората половина на 2024 г. Доставките трябва да последват през първата половина на 2025 г.

Всичко, което Ferrari каза за автомобила, е, че той ще бъде пуснат на пазара до 2026 г. и ще бъде ограничен до "много по-малко" от 5% от общия обем на автомобилния производител. Като се има предвид, че компанията е построила 500 купета LaFerrari, както и допълнителни 210 кабриолета LaFerrari Aperta, можем да очакваме около 600 бройки F250, както и допълнителни 200-250 кабрио версии. По-големият обем е необходим, за да се задоволи нарастващата клиентска база на Ferrari на нови пазари.

Предупредителните стикери върху прототипа потвърждават наличието на електрифицирано задвижване, въпреки че не е ясно дали задвижването ще използва V-12 или по-малък агрегат. Има слухове, че Ferrari може да използва V-6 с турбокомпресор като компонент с вътрешно горене на задвижването, което се подкрепя от звука на V-6, който изглежда идва от двигателя на прототипа, показан във видеото от Car Spy Media. Това би било допълнителна връзка с 499P, чийто 3,0-литров V-6 с турбокомпресор също е свързан с агрегата в суперавтомобила 296. "499" в името на състезателния автомобил е препратка към работния обем от 499 куб. см на отделните цилиндри на двигателя.

Ferrari може дори да използва 499 в името на новия хиперавтомобил като още едно намигване към състезателния автомобил LMH. Търговските марки, подадени от автомобилния производител, включват 499 GTB, 499 GTS, 499 Speciale и 499P Modificata. Последното име вече е използвано за версията на пистата на състезателния автомобил 499P.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева