Акумулаторният блок ще бъде едно цяло тяло, добре опаковано и поставено под централния тунел. Това обаче има своята цена - около 250 килограма допълнително тегло.

Свързани новини

04.01.2023 10:09

Наследникът на Aventador е на път да се появи - ето какво знаем

Видян 5765 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наследникът на Lamborghini Aventador беше показан по време на ВИП събитие в Сант'Агата.

 За този дългоочакван автомобил се говори много. Наследството е поразително - емблематичният Aventador съществува вече почти 12 години.

Нека започнем със задвижването. Двигателят е напълно нов, както се очакваше. Новият бик ще има 6,5-литров V-12 двигател с мощност над 800 конски сили. Двигателят е изцяло алуминиев, което осигурява значително намаляване на теглото.


Двигателят с вътрешно горене ще бъде подпомаган и от електричество, като ще има не два, а три електрически мотора. Два на предния мост и един на напълно преработената скоростна кутия. С помощта на електрическата система се очаква максималната мощност да бъде 1050 конски сили.


Акумулаторният блок ще бъде едно цяло тяло, добре опаковано и поставено под централния тунел. Това обаче има своята цена - около 250 килограма допълнително тегло.

Наследникът на Aventador обаче ще има удължен карбонов монокок отпред до отзад, което ще го превърне в първия автомобил в света с тази функция. Той е със 188 килограма по-лек от моноколата на Aventador.

Заедно с други постижения в областта на намаляването на теглото Lamborghini са успели да запазят общото тегло подобно на това на Aventador SVJ.


С хибридното задвижване се очаква времето от 0 до 100 км/ч да бъде около 2,5 секунди, а максималното ускорение - около 1G. 0-200 км/ч - под 7 секунди. Въпреки че максималната скорост засега не е известна, очаква се тя да бъде над 350 км/ч, което я поставя над Aventador.



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей