01/05
12.06.2020 11:06

Наши лаборатории с най-модерен уред за ЯМР в цяла Източна Европа

Видян 6840 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-модерният високотехнологичен апарат за ЯМР в Източна Европа е инсталиран в България и помага за превенцията на истинската пандемия в световен мащаб - раковите заболявания, съобщават организаторите на Националните медицински награди 2020.


Златните статуетки за светилата в родната медицина ще бъдат връчени на 25 юни в 5-звездния хотел Маринела, допълват от


 VIP Communication PR.


Генералният спонсор на  Медицинските Оскари 2020 - "Лаборатории Русев", е най-голямата верига за образна диагностика в България, с 20 г. опит в използването на МРТ, КТ и конвенционална рентгенова техника, предлагаща пълния диапазон от образни изследвания на централната нервна система, на органите в гръдния кош и коремната кухина, и опорно – двигателния апарат.


В лабораторията във Варна е инсталиран апарат Siemens Magnetom Aera 1,5 T, който е възможно най-съвременния и високотехнологичен  уред, а така също и единствен в Източна България, който притежава функциите за Онкологичен ЯМР скрининг на цяло тяло, Мултипараметричен ЯМР на простата и ЯМР на млечни жлези както и функции за Ангиография и Урография без контраст.


Раковите заболявания са водеща причина за смъртността в глобален мащаб. По данни на Световната здравна организация всяка година над 12 млн. души получават диагноза рак, а около 7,6 млн. умират от болестта. Добрата новина е, че около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат излекувани, стига да бъдат диагностицирани навреме.


Лабораториите са позиционирани в най–големите градове на страната, като така са на разположение на пациентите от всички здравни региони. Всички лаборатории на МДЛ Русев са свързани с уникална за България обща система за архивиране и пренос на образи (PACS) syngo/plaza, което дава възможност за непрекъснат обмен и съхранение на данни между центровете. Новата техника улеснява и медицинските консултации между специалисти в различни точки на света и страната чрез конферентна връзка. Това става чрез уникалната за България система за телемедицина –  syngo.via, чрез която получените от прегледите образи могат да се изпращат в реално време до отделните специалисти, независимо от разстоянието помежду им.


В диагностичните звена са утвърдени различни нововъведения в магнитно-резонансната томография, като същевременно са въведени множество съществуващи европейски и световни практики в специализираните диагностични клиники. Последните са оборудвани с необходимата апаратура и медицински професионалисти, които извършват високоспециализираните диагностични процедури  - магнитно-резонансна томография, компютърна томография, ултрасонография, мамография, конвенционални рентгенографии. Контактуват с признати национални авторитети в различни медицински специалности, като невролози, неврохирурзи, гастроентеролози, офталмолози, ревматолози, ортопеди, травматолози, спортни терапевти и др.


Лаборатории Русев са разположени в големите градове:


1.    София, бул. "Ген.Н.Г.Столетов" 67А, Пета МБАЛ София ЕАД – партер


2.    Пловдив, бул. "България" 234 - в двора на МБАЛ Пловдив


3.    Бургас, бул. "Демокрация" 94 - в сградата на ДКЦ 2, ет.1


4.    Варна, бул. "Цар Освободител" 100 - в двора на МБАЛ "Света Анна - Варна" АД


5.    Плевен, ул. Георги Кочев 6 - в сградата на Военна болница


6.     Пловдив, ул. “София” 64, УМБАЛ Каспела – партер


7.    Хасково, бул."Съединение"49, МБАЛ Хасково


Веригата работи с НЗОК, с доброволни здравноосигурителни фондове, болници и приема пациенти от цялата страна и чужбина.  


Лабораториите са създадени с цел да осъществяват висококачествена, широкоспектърна образна диагностика на хоспитализирани и амбулаторни пациенти чрез прилагане на съвременни методи и осигуряване непрекъснатост на терапевтичния процес, съобразно стандартите на добра медицинска практика. Осигуряват максимално разширен пакет от съответни на общоприетите стандарти образно-диагностични дейности и процедури /рентгеноскопии и графии, контрастни рентгенови изследвания на храносмилателната и отделителната система, абдоминална ехография, ехография на млечни жлези, ехография на щитовидна жлеза, мамографии и др./


Целта на велигата лаборатории е ранната диагностика и своевременното лечение на заболяванията, които постепенно се превръщат в основен приоритет на съвременната медицина. Високотехнологичните методи са съществен фактор за следване на тази тенденция, като съвременен метод за ранна диагностика, основана на принципа на ядрено–магнитния резонанс.


Церемонията NATIONAL MEDICAL AWARDS 2020 ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.  Номинации ще бъдат направени от браншови организации и от специализирани медии, както и ресорни журналисти.      



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си днес

Обърнете особено внимание на взимоотношенията си