Това не е единственият свръхмодерен полицейски автомобил в Дубай, но през 2017 г. дубайската полицейска кола Veyron беше сертифицирана като най-бързата полицейска кола в света от Книгата на рекордите на Гинес

Свързани новини

09.04.2023 08:04

Най-лудите автомобили в Дубай

Видян 28991 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицейски автомобил Bugatti Veyron


Това не е единственият свръхмодерен полицейски автомобил в Дубай, но през 2017 г. дубайската полицейска кола Veyron беше сертифицирана като най-бързата полицейска кола в света от Книгата на рекордите на Гинес. Майор Султан Ал Мари от Главния отдел за транспорт и спасителни операции на дубайската полиция казва за полицейския автомобил Veyron: "Ние не искаме просто да се похвалим с автомобила, а да покажем на туристите колко дружелюбна е полицията тук, в Дубай."


Мерцедес-Benz SL600 с инкрустирани диаманти

Според информацията тази чудовищна демонстрация на богатство е била представена на автомобилното изложение в Дубай по случай 50-годишнината на Mercedes-Benz SL550 през 2007 г. Твърди се, че за него е платил милиардерът саудитски принц (амир) ал-Уалид бин Талал бин Абдул-Азиз, който е член на саудитското кралско семейство и един от 100-те най-влиятелни хора в света за 2008 г. на списание Time. Съобщава се, че колата струва 4,8 млн. долара, покрита е с 300 000 диаманта и според съобщенията принц Уалид е взимал от хората по 1000 долара, за да се докоснат до колата.

Казваме "предполагаемо", тъй като според Snopes.com тя е идентифицирана като SL 600, инкрустиран с кристали, на стойност около 1 млн. долара от компания, наречена Garson USA, и е била показана на Custom Auto Show & Concert на списание DUB през 2008 г. Напълно възможно е принц Уалид наистина да притежава автомобил, покрит с диаманти, но ако това е той, тогава стойността на диамантите би надхвърлила 4,8 млн. долара.
 
Lamborghini Aventador с масивно злато

Какво по-хубаво от автомобил за 4,8 милиона долара в Дубай? Разбира се, автомобил за 7,5 милиона долара. Това е модел в мащаб 1:8, създаден от Robert Gulpen Engineering в Германия, който е изваян от 500-килограмов блок масивно злато, а за детайлите са използвани други благородни метали. Той е продаден на търг, като голяма част от сумата е предназначена за благотворителност, и несъмнено се нуждае от добре поддържан рафт, на който да бъде изложен.


Lamborghini Aventador със златно покритие

Ако искате да карате златен автомобил, той ще трябва да бъде покрит с благородния метал. Това обаче не е много скъпо за човек със средствата на Турки Бин Абдула, така че той е позлатил редица автомобили, включително Bentley, Ferrari и Brabus G700. Той също така обича да ги транспортира в чужбина, за да може да покаже богатството си, което сигурно е приятно.

Mercedes SLR Sports от бяло злато

Това не е позлатено, твърди се, че самата каросерия е изработена от бяло злато. Цената е около 2,5 млн. долара, а мощността на V10 с четири турбокомпресора е увеличена до 1600 к.с. и се твърди, че изминава 1/4 миля за 6,89 секунди с биогориво.

Подозираме обаче, че вероятно трябва да използваме света claimed за четвърти път. Смятаме, че това вероятно е обвивка, наподобяваща хром, или е създадена с помощта на същата техника за боядисване и полиране, използвана, за да заблуди хората, че едно Audi, собственост на Дубай, е направено от чисто сребро през 2005 г.


 Порцеланов Bugatti Veyron




Вярваме, че този автомобил е невероятно изработен и безумно красив. Това е Veyron Grand Sport, детайлно изработен с порцеланови инкрустации от Кралската порцеланова фабрика в Берлин. Той е изработен старателно, за да се премахнат повърхностните линии между цветовете, а ефектът е зашеметяващ и думата шедьовър не е хипербола. Той е продаден на някого в Дубай за 2,5 милиона долара.

Nissan GT-R със златно покритие




Макар че Godzilla е зашеметяващо произведение на инженерното изкуство, то е джобни пари за един средностатистически дубайски милиардер. Тя е построена в Япония съвместно с Kuhl Racing и с помощта на уменията на експертния гравьор Такахико Изава за създаване на сложните шарки в златото. След като бе показан в Дубай, запитванията от елита, желаещи да купят автомобила, заваляха бързо.


Range Rover от Cars Coin




Cars Coin е компания, базирана в Дубай, която ръчно украсява автомобили със слой монети. Всякакъв вид монети ще изглеждат... по някакъв начин, но можете да изберете модерни или антични монети. Range Rover е идеален за проекта, тъй като теглото на тези допълнителни монети възлиза на стотици килограми.


Lamborghini Veneno

Lamborghini построи само пет купета от своя автомобил по случай 50-годишнината и запази едно за себе си и едно за тестове. Останалите три са продадени и шансовете да видите такова са малки, но стават по-големи, ако отидете в Дубай. От Al Jaziri Motors потвърдиха, че са продали един, а другите два са отишли в САЩ. Купувачът остава анонимен, но цената от 3,9 млн. долара е публично известна.


W Motors Lykan Hypersport

W Motors е дубайска компания и ако сте гледали "Яростни 7", ще си спомните Lykan Hypersport, който скача от сграда на сграда в Дубай. Lykan Hypersport има заявено време 0-62 от 2,8 секунди, а един от малкото хора, които могат да го изпробват, е шофьор от полицията в Аби Даби. Отделът купи един през 2015 г. и подозираме, че има голяма вероятност той и Veyronът на дубайската полиция да са се състезавали късно през нощта на дълъг участък от пустинен път.


 Източник: carbuzz.com


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец