Въпреки непрекъснатия напредък в технологиите за хибридни и електрически автомобили, добрият старомоден двигател с вътрешно горене все още работи

Свързани новини

10.12.2023 08:00

Най-икономичните коли, които не са хибриди

Видян 25311 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки непрекъснатия напредък в технологиите за хибридни и електрически автомобили, добрият старомоден двигател с вътрешно горене все още работи. За тези, които искат да харчат по-малко за бензин, без да хвърлят много пари за хибридно или електрическо превозно средство, ето най-ефективните модели само на газ за 2024 г. според оценки на EPA.

Мини с твърд покрив и кабриолет: 32 mpg




Моделите Hardtop и Convertible на Mini съчетават забавна за шофиране личност с отлична горивна ефективност. Моделите с две и четири врати са най-ефективни в трицилиндровия вид на Cooper, когато са оборудвани с автоматична скоростна кутия. Положителната страна е, че изборът на наличната шестстепенна ръчна трансмисия или преминаването към по-мощната и по-скъпа облицовка на Cooper S само прави малък удар в изчислената от EPA комбинирана икономия на гориво на субкомпакта.

Базова цена: $26 795
EPA комбинирано/град/магистрала: 32/29/38 mpg

Acura Integra: 33 mpg




Подобно на Integras в миналото, Acura Integra 2024 е по същество лъскава Honda Civic. Това обаче не е лошо, тъй като компактният седан на Honda е сред най-добрите в своя сегмент (и победител в 10-те най-добри). Докато Civic се предлага както в стил седан, така и в хечбек, Integra е само хечбек. Ако искате да вземете най-икономичния вариант на този луксозен автомобил от начално ниво, тогава ще трябва да се придържате към базовия модел и неговия по-малък подвижен състав. Въпреки че може да й липсват пикантните части на облицовките от по-висок клас, стандартната Integra запазва четирицилиндровия турбокомпресор с 200 к.с. на тези модели. Уви, наличната шестстепенна ръчна скоростна кутия на автомобила не се предлага в началното си ниво.

Базова цена: $32 695
EPA комбиниран/град/магистрала: 33/30/37 mpg

Nissan Kicks: 33 mpg




Със 122 конски сили от своя хриптящ четирицилиндров двигател, Nissan Kicks не е особено бърз. Но е разумно икономичен от гориво. Предлаган изключително с безстепенна автоматична скоростна кутия (CVT), субкомпактният SUV на Nissan връща комбинирани 33 мили на галон според EPA. Неговият малък резервоар за гориво обаче означава, че все пак ще трябва да спирате на бензиностанцията относително често.

Базова цена: $22 155
EPA комбиниран/град/магистрала: 33/31/36 mpg


Nissan Versa: 35 mpg




Всеки вариант на Nissan Versa разчита на четирицилиндров двигател със 122 к.с. за мотивация, но само моделите, оборудвани с опционалния CVT, имат комбиниран разход на гориво от EPA от 35 mpg. Versa няма да ви убеди, че е мощно превозно средство, но предлага много стойност благодарение на своето достатъчно вътрешно пространство и здрав списък със стандартни функции.

Базова цена: $17 245
EPA комбиниран/град/магистрала: 35/32/40 mpg

Mitsubishi Mirage: 39 mpg




Разбира се, малкият трицилиндров двигател на Mitsubishi Mirage прави само 78 коня, но това, което липсва на Mirage като мощност, компенсира с неговата горивна ефективност. CVT е единствената предлагана скоростна кутия, въпреки че Mitsubishi продава модела във форми хечбек и седан, последният от които носи името Mirage G4. G4 е по-жадният модел Mirage, с комбиниран рейтинг на EPA от 37 mpg. Независимо от стила на каросерията, не планирайте да стигнете никъде бързо в субкомпактния автомобил на Mitsubishi, тъй като Mirage G4 с CVT, който тествахме през 2018 г., се нуждаеше от 12,8 секунди, за да достигне 60 мили в час.

Базова цена: $17 950
EPA комбиниран/град/магистрала: 39/36/43 mpg


Източник: CarAndDriver





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева