SUV

Свързани новини

01.10.2023 07:30

Най-големите SUV за 2023 г. Мега яхти за пътя

Видян 5737 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Преместването на хора и товари е от съществено значение за придвижването в живота ни. Ако сте "благословени" с отговорността да шофирате постоянно, да пренасяте и да карате по много хора и всичките им неща, тези големи SUV-та могат да бъдат идеалния инструмент за осъществяване на това движение.

Въпреки че някои шофьори могат да изберат огромен SUV само за да имат такъв, има практически причини за тяхната продължаваща популярност, като общата им способност да поберат удобно седем до осем пътника и цялото оборудване на споменатите пътници. Единствените други платформи, които имат подобна способност за превоз на хора, са ефективните миниванове и големите пътнически ванове, които често са излишни дори за голямо семейство. Да не говорим, че големите SUV имат известен величествен стил, който е трудно да се възпроизведе. Също така, SUV в пълен размер обикновено са единствените останали на пазара с традиционна рама, търсени от офроудърите.

Размерът на голям SUV може да бъде измерен по много начини, но тук ще ги класираме по обща дължина. Други важни показатели, като място и широчина, също оказват влияние върху това колко удобно е на всички пътници в пълноразмерен SUV. Когато е приложимо, ще прегледаме тези допълнителни статистики за въпросните големи SUV автомобили. Нека сега да разгледаме няколко от "яхтите на пътя".

Rivian R1S: 5 метра

В никакъв случай R1S не е конвенционален голям SUV. На първо място, R1S е базиран на R1T, еднокорпусен електрически пикап, който е нещо средно между конвенционалните средни и пълноразмерни пикапи. "Малък" обаче е относително и Rivian R1S остава в състояние да побере седем пътника. Естеството на EV на R1S му позволява да използва пространството по-ефективно от конвенционалните SUV, с много иновативни товарни характеристики като предния багажник от 11,0 кубически фута, в допълнение към това, че има място за вашите хора. Други възможности, които R1S включва за началната си цена от $78 000, включват пробег от над 482 км и наистина екстремна производителност за всяко превозно средство, да не говорим за голям SUV.




2023 BMW X7: 5,16 метра

Пълноразмерният SUV на BMW е наистина огромна машина, с повече от 40 кубически фута товарно пространство зад втория ред. Местата за седем са стандартни, както и двигател, който може без усилие да премести обема на X7 от почти три тона. BMW X7 от 2023 г. е зареден с различни футуристични функции, от 48-волтова мека хибридна система до огромен нов набор от информационно-развлекателни екрани.




2023 Toyota Sequoia: 5,28 метра

Фокусирайки се повече върху практичното, отколкото върху ефектното, Toyota Sequoia 2023 съчетава изпитаната репутация на компанията за надеждност със значително количество вътрешно пространство и капацитет за теглене. Въпреки че има други големи SUV с осем места, този голям SUV има повече от 104 см пространство за предните крака и предлага също толкова голямо пространство за пътниците на втория ред. Дори третият ред, последваща мисъл в много SUV в пълен размер, има до 85 см място за краката. Максималният капацитет на теглене от 4 тона също не вреди. Всичко това е подпомогнато от новия двигател V-6 с турбокомпресор, който е по-малък от V-8 на своя предшественик, но въпреки това е много мощен.




2023 Nissan Armada: 5,30 метра

Въоръжен с щедро пространство за краката и главата в сравнение с много други пълноразмерни SUV автомобили, предният ред на Nissan Armada 2023 предлага 101 см пространство за главата и краката, за да се разтегнете за дълго пътуване. Статистиката на втория ред е в рамките на един инч (2,54 см) от същите тези измервания. Всичко казано, Armada е донякъде старата школа, с голям V-8 като стандарт, който може да изостава по отношение на икономията на гориво, но осигурява цялата мощност, от която някога ще се нуждаете.




2023 Infiniti QX80: 5,33 метра

По-луксозна версия на Nissan Armada, Infiniti QX80 от 2023 г. споделя костите на пълноразмерния SUV и неговия 5,6-литров V-8 мускул. Подобно на този друг огромен SUV, QX80 е повече от способен да избяга от светофара и да тегли тежки товари чрез своя капацитет за теглене от 3 тона и 800. Всичко казано дотук, основната сила на QX80 вероятно е колко удобен е огромният интериор. Точно като колегата си от Nissan, QX80 предлага значително вътрешно пространство за мързелуване по време на дълги пътувания, въпреки че интериорните материали и технологии като цяло са стъпка по-висока от по-ниския клас Nissan.




2023 Chevrolet Tahoe: 5,35 метра

Солиден избор за множество поколения, Chevrolet Tahoe 2023 е SUV в пълен размер, който непрекъснато става по-голям с еволюцията на вкусовете и изискванията. В наши дни Tahoe има стандартни места за осем места, включително трети ред. Този свръхголям Tahoe вече разполага и със Super Cruise, позволяващ шофиране по магистрала със свободни ръце, което кара дори луксозните SUV да изглеждат изостанали от времето. Tahoe има повече от 106 см място за главата и повече от 111 см място за краката на предния ред, което позволява на практически всеки човек да почувства, че има място да се разтегне. Всичко това идва на значително по-ниска базова цена в сравнение с други SUV от по-висок клас в този списък.




2023 Lincoln Navigator L: 5,63 метра

Вечен фаворит на тези, които дават приоритет на лукса заедно с пространството в своите големи SUV автомобили, 2023 Lincoln Navigator L включва разкошен интериор, пълен с технологии. Вградената Alexa, най-новата информационно-развлекателна система SYNC и активният контрол на шума са сред техническите акценти. Въпреки това, този луксозен пътнически кораб има всички материали и аксесоари, с които един такъв плавателен съд би се гордял. Красива кожа и метал в комбинация с акценти от истинско дърво наистина издигат интериора на Navigator на следващото ниво.




2023 Ford Expedition MAX: 5,63 метра

Въпреки че 2023 Ford Expedition MAX със сигурност е едно от по-евтините превозни средства в този списък, определено не е сред по-малките. Сега сме в първите пет най-големи налични SUV автомобили и Expedition използва това пространство с обширни места за осем. Expedition е много конфигурируем от фабриката, с много опции и облицовки, за да получите големия SUV, който искате, без непременно да купувате функции, които не желаете. Една характеристика, която отличава Expedition, е възможността за шофиране без ръце, предоставена от системата BlueCruise.




2023 GMC Yukon XL: 5,72 метра

2023 GMC Yukon XL е един удобен гигант, пълен с всички функции и пространство на по-евтиния Suburban и още няколко. По-голям от Tahoe, който се вози на същата платформа, Yukon XL предлага места за до девет, и то удобно. Интериорът е толкова огромен, колкото и екстериорът, а собственото тегло от 2 тона и 600 е трудно за пренебрегване. Всичко казано дотук, въпреки че Yukon XL предлага изобилие от пространство в интериора си и изобилие от скорост и възможности с опциите си за V-8 двигател и наличния турбодизел, той не предлага много повече от други SUV модели от по-нисък клас на GM в пълен размер.




2023 Chevy Suburban: 5,73 метра

Малко по-бюджетната версия на Yukon XL, 2023 Chevy Suburban задвижва ежедневното ходене насам-натам на големи семейства от десетилетия. Наистина зашеметяващ по мащаб, дори малко по-голям от своя двойник Yukon, този пълен размер SUV повече от заслужава титлата. Точно като Yukon XL, Suburban има интериор, който се чувства достатъчно голям, за да играете бейзбол, а Super Cruise е наличен.




2023 Jeep Grand Wagoneer L: 5,75 метра

За тези, които не намират Wagoneer за достатъчно голям, 2023 Jeep Grand Wagoneer L добавя още повече вътрешно пространство. Близо до самия връх на най-големите пълноразмерни SUV, налични в момента, Grand Wagoneer прилича повече на масивен подвижен луксозен апартамент, отколкото просто на хубав SUV. Местата за до осем пътника и размерите на огромния SUV не го забавят; неговият V-8 с 471 конски сили го задвижва от нула до сто само за 5,7 секунди.




2023 Cadillac Escalade ESV: 5,76 метра

Най-големият от всички тях, разбира се, е Cadillac Escalade ESV от 2023 г. Върхът на традиционното SUV семейство на General Motors, Escalade има репутация, която трябва да поддържа, а най-големият и най-лошият луксозен SUV в блока със сигурност го прави. Escalade заема огромното вътрешно пространство на моделите Yukon, Tahoe и Suburban и добавя допълнителна технология и най-добрите материали от цялата гама. Дефиницията на върха на линията, по повече от един начин, Escalade ESV взема вече огромния Escalade и го разтяга, добавяйки няколко метра място за краката към третия ред. Първият и вторият ред вече имат повече място от почти всичко останало в сегмента. Ако по-голямото е по-добро, тогава Escalade не може да бъде победен. (И ако повече мощност е по-добра, Escalade-V ESV също не може да бъде победен.)







Източник: motortrend



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак