25.01.2023 22:47

Microsoft разследва мрежов проблем, засегнал Teams и Outlook в цял свят

Видян 3930 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Microsoft Corp обяви, че разследва мрежов проблем, засегнал много услуги, включително Teams и Outlook, след информации, според които платформите не работят за хиляди потребители по целия свят, съобщава Reuters.


Microsoft не разкри броя на потребителите, засегнати от прекъсването, но данни от уебсайта за проследяване на прекъсванията Downdetector.com показват над 3900 такива инцидента в Индия и над 900 в Япония. Съобщенията за прекъсвания са нараснали в Австралия, Великобритания и ОАЕ.


Сайтът Downdetector проследява прекъсванията чрез съпоставяне на отчети за състоянието от източници, включително подадени от потребителите грешки на неговата платформа.


"Разследваме проблеми, засягащи много услуги на Microsoft 365. Идентифицирахме потенциален мрежов проблем и преглеждаме телеметрията, за да определим стъпките за отстраняване на неизправности", заяви компанията в Twitter и посочи, че проблемите могат да доведат до това потребителите да останат без достъп до много услуги на Microsoft 365.


Технологичният гигант отбеляза, че "известен брой потребители" изпитват проблеми и със свързаността с неговия облачен продукт Azure.


При прекъсванията повечето потребители не са успели да обменят съобщения, да се присъединят към разговори или да използват функции на приложението Teams. Много потребители използваха Twitter, за да споделят актуализации за прекъсването на услугата, като #MicrosoftTeams се наложи като хаштаг в сайта на социалните медии, посочва Reuters.


Microsoft Teams, използван от над 280 милиона души в света, е неразделна част от ежедневните операции за фирми и училища, които използват услугата, за да извършват разговори, да планират срещи и да организират работния процес.


Сред другите засегнати услуги са Microsoft Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец