Свързани новини

19.11.2012 13:29

Метрото ще паркира пред "Арена Армеец"

Видян 2127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лъч на метрото ще стига до "Арена Армеец" и така експертите се надяват да се реши проблемът със задръстванията около спортната зала, в която тепърва ще има големи състезания и концерти на звезди.


Главният архитект на София. Петър Диков обяснява за портала на българските общини Kmeta.bg : "Третата линия на подземната железница е ясна - от бул."Ген. Вл. Вазов" до Овча купел. Сега мислим за разклонения от този метродиаметър, тъй като има интересни възможности за развитие.


Хората станаха много активни, защото оцениха колко е удобно метрото, когато пуснахме двете линии. То вече действа като система и можеш да се прекачваш и да стигаш до много повече точки в града. И сега кой ли не иска да мине метрото покрай него. Това е масово желание.


Първата линия "Младост - Люлин" на практика достигна своя максимум за превозване на брой пътници. Има пикови часове, в които хората не могат да се качат на влакчето. Това показва, че линията е достигнала оптималните си възможности. Като се пусне продължението до Бизнес парка и разклонението до Аерогарата, тя още повече ще се натовари.


За въпросното разклонение има две разработки. Първата е трасето на метрото да се отклони от гара Подуяне, около Малък градски театър зад канала" в посока "Слатина" до "Арена Армеец"., обяснява арх. Диков.


Но има възможност и за друг вариант, който може би е по-добър. При него трасето минава от Орлов мост под ул. "Цар Иван Асен ІІ", след това по "Шипченски проход", после до "Асен Йорданов" и крайната спирка пак е "Арена Армеец".


"При този вариант метрото ще обслужва и бъдещия Технопарк. След това трасето продължава по Цариградското шосе до разклона за Аерогарата. Така ще поема пътници от всички големи обекти, които се построиха по Цариградското шосе, а също и от тази част на "Младост", която остава встрани от метрото", каза още Диков.


Според него този вариант натежава, защото покрива много гъсто населена територия.


Главният архитект съобщава, че днес оттегля проекта за път през Борисовата градина.


След протести пред общината преди седмица били направени няколко срещи. Арх. Диков приема, че "част от мотивите на протестиращите са основателни".


Междувременно проектантите изготвили нов проект, при който пробивът ще се движи в рамките на съществуващото трасе. Той също ще бъде подложен на обществено обсъждане.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв