Свързани новини

06.11.2008 10:02

Meizu M8 на пазара в Европа по Коледа

Видян 1326 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безспорно най-известният клонинг на iPhone - Meizu M8, изглежда все пак ще дебютира на пазара преди Нова година. Според скорошно съобщение от фирмата в Китай той ще е достъпен още в края на ноември, като там Wi-Fi функционалността ще е деактивирана (в Китай употребата на такива мрежи изглежда е забранена). След това в пълнофункционален вид телефонът на Meizu ще се появи на пазара в Индия, след което следват Европа и САЩ, където първите екземпляри на M8 ще са достъпни на 24 декември. Има и някои незначителни промени в цената на телефона - 8GB версията ще се предлага за $350, а 16GB - за $420.


Телефонът на Meizu използва силно модифициран Windows Mobile интерфейс, който доста наподобява този на iPhone, с вграден сходен със Safari браузър, подозрително напомнящ iPod медиа-плеър и така нататък. Камерата обаче е по-добра от тази в телефона на Apple - 3-мегапикселна (но пак без светкавица). Липсва обаче поддръжка на 3G мрежи (за трафик на данни все пак е налице EDGE).


Остава въпросът дали Apple ще реагират на появата на Meizu M8. В Китай фирмата със сигурност няма да предприеме никакви стъпки, но често Стив Джобс и компания завеждат дела срещу създатели на имитиращи продукти в страни, където законите за защита на авторските права и патенти са по-строги. Достатъчно е да си припомним делото им срещу Luxpro, чиито модели Tangent напомняха по дизайн iPod Shuffle.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог