Mazda Iconic SP

Свързани новини

27.10.2023 11:26

Mazda разкрива концепцията Iconic SP като визия за бъдещите спортни автомобили

Видян 4716 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Концепцията получава двуроторно хибридно задвижване с 365 к.с.

Mazda разкри концепцията Iconic SP на Japan Mobility Show като визията на марката за бъдещите спортни автомобили в електрифицираната ера. Твърди се, че концепцията е отговор на емоциите на клиентите, които „обичат колите“ и „желаят кола, която просто въплъщава радостта от шофирането“.

Когато Iconic SP беше представен за първи път, мислехме, че ще бъде изцяло базиран на Mazda MX-5. Но като погледнем стилистичните елементи, концепцията напомня на емблематичния спортен автомобил на марката, RX-7. Той дори има ротационен двигател, подобен на споменатия модел.

За да бъдем по-конкретни, концепцията използва двуроторна ротационна хибридна система, която служи за генериране на енергия за батерията на автомобила. Силовият агрегат може да работи с водород и други въглеродно-неутрални горива, което позволява задвижване с нулеви емисии от ауспуха. Според японския автомобилен производител, хибридната система прави 365 конски сили.




Iconic SP е по-голям от MX-5. Той обхваща 4180 мм дължина, 1850 мм ширина и 1150 мм височина, с междуосие от 2590 мм. Mazda също проектира концепцията да има нисък център на тежестта и да постигне разпределение на теглото 50:50.

Подобно на Mazda RX-7, Iconic SP разполага с изскачащи фарове. Този тип настройка беше забранен на пътя от съображения за безопасност. Но смятаме, че е добър щрих към цялостния елегантен дизайн. За да завърши дизайна, автомобилът е завършен в яркия концептуален цвят Viola Red.




„Mazda винаги ще доставя превозни средства, които напомнят на хората, че автомобилите са чиста радост и незаменима част от живота им. Като компания, обичаща автомобилите, която произвежда масово вдъхновяващото изживяване в областта на мобилността, ние се ангажираме да оформяме бъдещето с нашите партньори, споделящи същата цел, както и с нашите фенове, където всеки може с гордост да каже „ние обичаме колите“, каза президентът и главен изпълнителен директор на Mazda Масахиро Моро.

„С такава силна воля Mazda се ангажира да обогати живота в движение за тези, на които служим“, добави Моро.


Източник: philkotse.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион