Свързани новини

07.12.2020 13:04

Маска трепе вируси

Видян 2027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високотехнологично устройство, лична защитна маска, комбинирана с антимикробна и антивирусна система (PPE), която стерилизира както вдишвания, така и издишания въздух, е разработено в Солунския университет „Аристотел“, съобщи Keep Tolking Greece.


Маската „Терминатор за вируси“ очаква одобрение от съответните служби и се очаква да промени играта в защитата на медицинския и сестринския персонал в страната, предаде БНР.


Маската с пълно покритие на лицето е наречена „VITER1 GR“, от „Virus Terminator Greece“ и преобразува пасивната защита срещу SARS-CoV-2 в активна, използвайки специални LED лампи, които произвеждат стерилно UV-C лъчение, излъчвано във вдишвания въздух, докато по същия начин стерилизира издишания въздух с абсолютна безопасност за потребителя.


Устройството се състои от маска за цяло лице (тип шнорхел), от медицински силиконов материал, подходящ за контакт с кожата. Качеството и чистотата на вдишвания и издишвания въздух се контролират от верига за филтриране и стерилизация с активен въглен посредством подходяща ултравиолетова радиация. Количеството вдишван въздух също се регулира чрез контролиране на дебита. Стерилизацията е двойна чрез независими проходи, както за вдишван, така и за издишан въздух.


Специфичната дължина на вълната, използвана в устройството, като същевременно поддържа неговото антимикробно действие, превръща всеки озон в кислород, което прави използването на устройството напълно безопасно.


Вдишваният въздух, преди да влезе вътре в маската, се филтрира със специален филтър с активен въглен, който може да се подменя, и след това се излага на ултравиолетово лъчение през прикрепената система, като така нежеланите микроби, вируси и други патогени, които са вредни, биват убивани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци