Все още е рано да се каже, но цифрите говорят за интересна история. Под грижите на Stellantis италианската марка става все по-силна. След създаването на мултинационалната автомобилна корпорация продажбите на Maserati нараснаха до 24 300 единици през 2021 г. , което представлява увеличение от 41%.

Свързани новини

09.12.2022 10:02

Maserati може да последва Ferrari и Porsche, като стане публична компания

Видян 8337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният финансов директор на Stellantis Ричард Палмър предположи, че Maserati може да се превърне в самостоятелна марка, ако се окаже печеливша и устойчива, съобщава Automotive News Europe. Въпреки че не е взето официално решение, Maserati ще бъде последният производител на автомобили от висок клас, който ще бъде листван на фондовата борса.

Ferrari напусна тогавашната си компания майка Fiat през 2015 г. и скоро към нея се присъедини Aston Martin, която беше регистрирана през 2018 г. Най-новата марка, която се присъедини към борбата, е Porsche, която неотдавна беше листвана на Франкфуртската фондова борса. Въпреки че всички тези компании са поели в една и съща посока, някои от тях изпитват затруднения при изстрелването на светлините.

Aston Martin и Polestar, които също станаха  публични, се опитват да подражават на успеха на Ferrari и дори на Porsche. Дали Maserati, марка с несигурно финансово минало, ще успее, ако бъде включена в списъка?

Все още е рано да се каже, но цифрите говорят за интересна история. Под грижите на Stellantis италианската марка става все по-силна. След създаването на мултинационалната автомобилна корпорация продажбите на Maserati нараснаха до 24 300 единици през 2021 г. , което представлява увеличение от 41%.

Печалбите също се промениха към по-добро, а приходите нараснаха с 47% до над 2 милиарда евро (малко под 2 милиарда долара по текущ курс). Благодарение на представянето на суперавтомобила MC20 депресиращата оперативна загуба от 91 млн. евро през 2020 г. се превърна в коригирана оперативна печалба от 103 млн. евро само година по-късно.

Изглежда, че компанията продължава да е в подем, тъй като приходите за третото тримесечие са се увеличили с 23% в сравнение със същия период на миналата година. Това се дължи на новосъздадената система Grecale, казва Палмър. Висококачественият SUV е най-достъпният продукт на марката досега и трябва да направи Maserati достъпен за още милиони хора.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -