VW Golf

Свързани новини

03.01.2024 10:00

Легендата VW Golf на 50 години

Видян 11193 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Golf е сърцето на марката Volkswagen – защото е „бестселър“ в най-истинския смисъл на думата. Повече от 37 милиона екземпляра са продадени за осемте поколения на модела. Volkswagen ще отпразнува 50-ия рожден ден на своята „златна кокошка“ през 2024. Golf се оказа определящ за развитието на мобилността не само в родината си Германия, но и в много други региони по света. Специално за рождения ден на Golf компанията не просто ще направи ретроспекция – световната премиера на фейслифта на Golf 8 ще се състои в края на януари.

Най-успешният европейски модел

Volkswagen прави истинска революция, когато през 1974 г. представя първия Golf като наследник на легендарната „костенурка“: с предно задвижване (вместо задно с двигател отзад), както и с гъвкава цялостна концепция благодарение на големия капак на багажника и сгъваемата облегалка на задната седалка. Дизайнът с прави линии, дело на Джорджето Джуджаро, допринася за въвеждането на нов дизайнерски език във VW, продължен и при наследниците на модела. Golf бързо се превръща в истински Volkswagen – защото милионният Golf е продаден през 1976 г. Към днешна броят произведени Golf-oве е общо 37 милиона. Това превръща компактния модел в най-успешния европейски автомобил и в най-продавания VW на всички времена – истинска икона.
Golf I и прототипът EA 276, предшественик на Golf от 1969 г., произведен във Волфсбург.

Във всяка генерация на Golf тайната на успеха е една и съща – комбинацията от гъвкавост, функционалност, надеждност и качество. През десетилетията портфолиото на модела се разширява, като включва голям брой допълнителни варианти: Golf GTI, Golf Cabriolet или Golf Variant и много други. С всяко ново поколение на модела, усъвършенствани технологии, концепции за безопасност и комфортни функции навлизат в компактния клас. VW Golf прави наистина масови нововъведения като катализатор, антиблокираща система на спирачките, въздушни възглавници и круиз контрол, електронни асистиращи системи и др.

През юбилейната 2024 г. Volkswagen ще представи еволюцията на осмото поколение Golf, което ще разполага с визуални подобрения, нови асистиращи системи, както и с инфоразвлекателна система и софтуер от следващо поколение.


 


 


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.