31.07.2013 14:30

Колко време е нужно за телепортиране на човек

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Британски студенти по физика са изчислили колко време е необходимо за изпращане на данни, нужни за телепортирането на човек от повърхността на Земята до космическа станция, която се намира на геостационарна орбита.


Информацията идва от статия, качена на сайта на университета в Лестър, съобщи РИА "Новости", цитирана от БТА.


Процесът на телепортиране, който е описан в много фантастични произведения, предполага предаване на разстояние на информация за физическото тяло и последващото й "събиране" на "крайната спирка".


В статията си студентите от университета на Лестър не разглеждат техническите възможности за осъществяването на процеса, а са изчислили само количеството информация, изпращането на която, според тях, ще съответства на телепортирането на един човек.


Младите физици са допуснали, че ДНК на една клетка съдържа наследствена информация, необходима за възстановяване на която и да било друга клетка на организма.


В този случай, според изчисленията им, необходимата наследствена информация ще заема около 1,2х10 на 10-а степен бита. Към това трябва да се добави пълният обем информация, която се съдържа в мозъка на пътешественика, а тя може да заеме до 2,6х10 на 42-ра степен бита.


Учените също така са изчислили евентуални грешки при предаването на данните, което е увеличило количеството на информацията до 4,55х10 на 42-ра степен бита.


Изчислявайки количеството информация, съответстващо на един човек, студентите са определили енергията и времето, които са необходими за телепортирането. Те открили, че при честота на канала от 29,5-30 гигахерца скоростта на предаване на данните ще е 2,977х10 на 19-а степен бита в секунда. Тогава за телепортирането на един човек ще са необходими 4,85х10 на 15-а степен години (4,85 квадрилиона години - един квадрилион е равен на 10 на 15-а степен или хиляда трилиона), което около 350 000 пъти надхвърля възрастта на Вселената (14 милиарда години).


Количеството на енергията, нужна за изпращането на данните, зависи от широчината на канала, затова ускоряването на процеса ще увеличи консумацията на енергия, твърдят младите учени.


"Бързото и евтино телепортиране от гледна точка на потреблението на енергия е отвъд възможностите на съвременните технологии за предаване на данни" - заключават авторите на изследването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец