Kia се завръща на най-голямото технологично събитие в света следващия месец

Свързани новини

24.12.2023 08:00

Kia ще представи новите си специално създадени електромобили следващия месец на CES

Видян 8930 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Kia се завръща на най-голямото технологично събитие в света следващия месец. Автомобилният производител ще представи новите си специално създадени електромобили и визия за бъдещето на CES, започващ на 9 януари.

След пет години почивка, Kia се завръща на събитието с големи планове. Компанията ще представи своята предстояща гама от превозни средства за специално предназначение (PBV) и бизнес стратегия.

Kia PBV комбинира „подходящи за целта електромобили“ с усъвършенстван софтуер, който ще „отвори вратата към нови бизнеси и стилове на живот“. Той също така ще представи нов специален хардуер като Easy Swap и цифрови решения, разработени от Hyundai.

Изложбата на Kia ще включва пет специално създадени електромобила, включително дебютен модел, планиран за масово производство през 2025 г. Ще видите също набор от PBV технологии заедно с демонстрация.

Kia ще представи своята визия „EV за всички“ с изложените концепции EV3 и EV4. Изложбата ще включва и флагмана на Kia EV9 и спортния EV6 GT.

Гамата PBV ще включва пет превозни средства: три средни, едно голямо и едно малко PBV. Малката версия ще бъде първата, която ще бъде показана на CES следващия месец, започвайки от 9 януари.




Kia иска да направи специално създадените електромобили част от основния си бизнес, докато преминава към доставчик на решения за устойчива мобилност. Компанията има за цел да разшири дейността си в областта на електронната търговия, логистиката, совалките и доставките с роботи със специално създадени електромобили.

Ръстът в споделянето на автомобили и доставката подхрани необходимостта от екологични решения. Тъй като повечето развити страни вървят към по-строги екологични разпоредби, Kia има за цел да подпомогне прехода.




През април Kia започна изграждането на първата си фабрика за PBV (също и първият й специализиран завод за електромобили) в Южна Корея. Автомобилният производител инвестира около 758 милиона долара (1 трилион вона), като масовото производство се очаква да започне през втората половина на 2025 г.

Kia планира да произведе 150 000 бройки през първата година с потенциал за разширяване „в съответствие с бъдещите пазарни условия“.

По-рано компанията каза, че нейният първи PBV ще бъде базиран на нова платформа „eS“, предназначена за специално създадени електромобили.




Първият PBV на Kia е предназначен за доставка, организиране на превози и B2B. След това ще пусне по-голяма версия за доставка на прясна храна, логистика, совалки, мобилни офиси и др.

Източник: electrek



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни