17.11.2008 10:18

Камерата е най-желан телефонен аксесоар

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Публикувано тези дни проучване на Strategy Analytics разкрива не особено изненадващия факт, че камерата продължава да бъде най-желаната екстра в мобилния телефон. Резултатите от проучването показват, че около 60% от потребителите са готови да платят повече за по-добра вградена в телефона камера. По значимост в предпочитанията на потребителите повечето мегапиксели изместват други важни телефонни функции от рода на поддръжката на видеозапис, музикалния плеър и поддръжката на големи карти с памет.


Необходимо е да уточним, че проучването е обхванало само 2800 притежатели на мобилни устройства в Европа и САЩ, така че то е твърде далеч от универсална репрезентативност. Също така от Strategy Analytics констатират, че хората над 35-годишна възраст не са така склонни да плащат за по-голяма функционалност на телефоните си. При всички възрасти обаче е бил констатиран повишен интерес към фотографските функции на съвременните телефони.


Очевидно този факт е бил констатиран и от Sony Ericsson, които стартираха рекламната кампания на 8-мегапикселния си камерафон C905 с реклама в FHM, която се твърди, че е заснета със самия камерафон. Въпреки че не ни напускат съмненията, че снимката е била правена от професионален фотограф и доста старателно ретуширана в Photoshop, качеството на снимката все пак е изключително добро за нещо, снимано с вградена в телефон камера.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв