Свързани новини

30.03.2021 15:33

Какво е SEO оптимизация и как може да бъде полезна на вашия бизнес?

Видян 1857 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо фирменият ви сайт не набира популярност? Защо блогът ви остава без много посетители? Защо сайтът ви не си възвръща инвестицията? Рекламата на бизнеса ви не намира своята таргет група? Къде е проблемът?
Вашият нов сайт не е достатъчно видим за хората, защото не е оптимизиран за търсачките. Това да имате свой сайт, блог или фейсбук страница далеч не е достатъчно, ако не се уверите, че вашето послание достига до вашата аудитория. И тук се намесва SEO оптимизацията.
Много се говори за SEO в последните години и макар хората да се образоват все повече по темата, още има ширеща се мистерия относно това какво е, как работи и най-важното – как да работи в наша полза? Точно това ще се опитаме да ви разкрием.



SEO?



SEO идва от Search Engine Optimization или казано на по-прост език – оптимизация за търсачки. Но както всичко друго и самите търсачки еволюират, техните алгоритми се развиват и се „научават“ да разпознават по-добре смисъла зад всяко едно търсене, не само ключовите думи, които то съдържа. Затова и оптимизацията за търсачки с времето претърпява метаморфоза и се превръща в оптимизация за хора и техните намерения.
Процесът на оптимизация не е еднократен. Истинската полза се извлича, когато добрите практики се прилагат в продължителен период от време и се комбинират различни методи за действие. Най-общо казано SEO оптимизацията се дели на два вида: вътрешнa (on-page) и външнa (off-page).



Вътрешно SEO



Тук се обозначават процесите и факторите, които са свързани със самия уеб сайт и неговите елементи. Това може да включва: съдържанието в страниците, вътрешни линковете (връзките) в сайта (между различните страници), мета данните, URL адресите и структурата като цяло, цялостната архитектура на сайта, картата на сайта и още много.
Много от тези елементи се изграждат еднократно или за дълъг период от време. Но други като съдържанието и вътрешните връзки имат нужда от постоянно добавяне и опресняване, за да могат да доведат до желания резултат. Ключовата дума е „релевантност“. Нещо повече – алгоритмите на търсачките са се развили до степен, в която могат да накажат вашата страница за неуместно съдържание или връзки към нерелевантни страници.



Външно SEO



Външната оптимизация обхваща всички процеси, които помагат на нашия бизнес да придобие популярност чрез външни ресурси както и изграждане на линкове (външни връзки) към вашия сайт или така наречения „линк билдинг“.
Тук вече говорим за социални мрежи, специализирани каталози, форуми, директории, новинарски сайтове, онлайн магазини, дори алтернативни търсачки. Целта на външните връзки и ресурси е да допълнят вашия онлайн облик и да ви създадат положителна репутация. Това може лесно да се постигне като давате на хората това, от което имат нужда – увлекателни и полезни статии, задълбочени анализи, интригуващи игри или специални промоции. Поставете се в „обувките“ на вашата аудитория и се замислете – какво съдържание би ви било потребно, какви текстове/обяви предизвикват интерес у вас и възбуждат любопитството ви? В крайна сметка един от най-полезните източници на информация може да бъдете самите Вие. Това ще генерира повече трафик, повече посетители и повече потенциални клиенти.



Защо да изберете SEO?



За да разберем напълно какво е SEO, е нужно да направим сравнението с другия начин за привличане на аудитория онлайн. При Pay-per-click (PPC) вие плащате на търсачката да показва вашата реклама в началото на резултатите. Всеки клик от потребител взима част от вашия PPC бюджет. Нека погледнем основните разлики между двата вида техники:



-    SEO похватите са органични, а тези при PPC платени;
-    SEO е продължителен процес.
-    Органичният трафик гради репутация и авторитет;
-    Цикълът на покупка е удължен при SEO методиките;
-    Органичният трафик съставя 90% от целия трафик в мрежата.
И така, можем ли вече да обобщим какво е SEO? Оптимизация за търсачки, но и за хора. Обхваща процеси както по сайта, така и извън него. Продължителен и до-голяма степен безплатен метод с дълготрайни резултати. Цените на SEO оптимизацията варират, в зависимост от това какво точно ще включва тя и колко мащабно като компоненти ще бъде оптимизирането.
     Ако имате необходимост от професионално разработена стратегия за SEO оптимизация, добра идея е да се обърнете към фирма с опит в тази посока, която може да изведе бизнеса ви от задънените интернет пътища до първите места в търсачките. Доверете се на специалисти. Такива са SEOMAX, където оптимизацията ви ще бъде наистина на max.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец