Свързани новини

10.03.2020 09:40

Как да дезинфекцираме смартфона си

Видян 2210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Последните проучвания показват, че коронавирусът може да се задържа до няколко дни на различните повърхности. Анализ на лекари от Масачузетската многопрофилна болница показва, че Covid-19 може да се задържа до 5 дни върху стъкло, стомана PVC, силиконова гума, пластмаса, стига температурата да е 21 градуса по Целзий.


 


По-малък е периодът единствено при алуминия и хирургическите ръкавици - до 8 часа, съобщава авторът на проучването Шухан Хе пред онлайн изданието DigitalTrends. Според него по-високите температури може би ще съкратят времето на живот на вируса върху такива повърхности.


 


Друга добра новина е, че вирусът е лесен за убиване при редовно почистване на повърхностите. "Проучванията показват, че 62% до 72% етанол, 0,5% водороден прекис или 0,1% натриев хипохлорит ще изчистят вируса в рамките на 1 минута", казва още докторът. Той казва, че хората не трябва да изпадат в крайности и няма как да чистят всичко около себе си в условията на епидемия.


 


Вместо това обаче могат да намалят риска като поддържат чисти предметите, които използват най-много. Сред тях са и смартфоните и лаптопите. Apple публикува насоки към притежателите на iPhone, iPad и Mac устройства как да почистват устройствата си без да ги повредят.


 


Компанията казва, че може да се използва 70% спирт на тампон или дезинфекциращи кърпи. Това е подходящо за стъкло, стомана и други непорести повърхности на устройствата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей