Илон Мъск винаги е искал да има почти пълен контрол над нещастните души, които работят дълги часове в различните му компании, така че личната привлекателност на новото му начинание е логична.

Свързани новини

10.03.2023 10:24

Илон Мъск вече иска собствен град

Видян 4840 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илон Мъск винаги е искал да има почти пълен контрол над нещастните души, които работят дълги часове в различните му компании, така че личната привлекателност на новото му начинание е логична.


The Wall Street Journal съобщава, че главният изпълнителен директор на Twitter иска да построи свой собствен град извън Остин, Тексас, близо до мястото, където вече се изграждат съоръженията на Boring Company и SpaceX. Работното име не е Muskville, а Snailbrook - талисманът на Boring Company.


По време на срещи със собственици на земя и агенти за недвижими имоти Мъск е описал идеята си за имението, което смята да построи на хиляди акра земя, закупена от него на река Колорадо, като утопия, в която служителите му да живеят, работят и се забавляват, без да напускат. (Това звучи ужасно познато. ) Той е възложил на инженерите си от Boring Company да проучат как градът да бъде включен в окръг Бастроп, което ще му позволи да определя местни разпоредби и да ускори плановете си за строителство.



Сред съветниците по проекта са бившата приятелка на Мъск Гримс, както и любителят на Хитлер Йе, който миналата година обиколи обекта с личния си архитектурен дизайнер. Съобщава се, че преди две години Мъск е обсъждал идеята за построяване на град с брат си Кимбъл, за да разберат как да създадат селище без електрическа мрежа.


Много от грандиозните проекти на Мъск никога не се осъществяват. А той не е известен с прозрачността си, така че не е изненадващо, че много от основите на идеята за град на компанията - като например колко голям може да бъде този град - остават неизвестни. Към момента окръг Бастроп, който заобикаля земите на Мъск, не е получил заявление от него или от някоя от свързаните с него компании. Но през последните три години Мъск и неговите LLC са закупили поне 3500 акра земя в района. Стив Дейвис, президентът на Boring Company, също така съобщи, че миналата година е казал на служителите си, че в селището ще трябва да се проведат избори за кмет - трудна за спечелване надпревара за опонент, ако Мъск се включи в състезанието. Според щатското законодателство, за да може да кандидатства за регистрация, един град трябва да има поне 201 жители.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог