Бащата на Илон Мъск, Ерол Мъск, е инженер и предприемач. Според Business Insider, преди години, Ерол е продал самолет за £ 80,000 и с половината от парите е купил изомурдена мина  за £ 40,000. Говори се, че е добивал изумруди от мината в продължение на шест години.

Свързани новини

27.04.2022 11:10

Илон Мъск: Как милиардерът направи парите си и колко е богат?

Видян 5025 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илон Мъск е изпълнителен директор на Тесла и купи Twitter за около 44 милиарда долара. Според оценките основателят на PayPal и SpaceX притежава богатство на нетна стойност от 264,6 милиарда долара, което го прави най-богатия човек на света. Но как Илон Мъск стана милиардер обяснява сайтът interes.bg.




Богат ли се ражда Илон Мъск ?




Бащата на Илон Мъск - Ерол Мъск, е инженер и предприемач. Според Business Insider, преди години, Ерол е продал самолет за £ 80,000 и с половината от парите е купил изумурдена мина за £ 40,000. Говори се, че е добивал скъпоценните камъни в продължение на шест години.



През 2017 г. списание Ролинг Стоун съобщава: „Ерол печелеше пари в често опасните светове на строителството и изумрудения добив –понякога толкова много, че самият той е казвал, че не може да затвори сейфа си.“



Въпреки това, Илон винаги е отричал твърденията, че баща му е притежавал изумрудена мина, и е казвал, че статиите по негов адрес и на баща му са фалшиви.



Илон твърди: „Няма никакви доказателства за „изумрудена мина. Баща ми и цялото семейство са финансово зависими от брат ми и мен вече повече от 20 години“.




Милиардерът е споделял, че е пристигнал в Канада с $2500 и сам е платил следването си в колежа, завършвайки със 100 000 долара студентски дълг. Казва също, че е започнал първата си компания без финансиране и само с компютъра, който сам си бил направил.



Как Илон Мъск е изкарал парите си?



Илон Мъск е направил милиарди от различни бизнес начинания – от основаването на PayPal и SpaceX до превръщането му в изпълнителен директор на Tesla. Нетната стойност на богтаството му също се основава на акциите му в Тесла, тъй като притежава около 24%.



Но как е започнал да печели пари?



Първата компания на Мъск, която той основава през 1995 г. е онлайн местна бизнес директория, наречена Zip2. През 1999 г. Compaq Computer Corp. купува Zip2 за 307 милиона долара и тя става част от търсачката AltaVista. Продажбата носи на Илон 22 милиона долара.



След това той основава онлайн банка, наречена X.com която се слива с Confinity през 2000 г. – а по-късно я ребрандира като PayPal. Когато eBay купува PayPal за $ 1, 5 милиарда през 2002 г., се смята, че Мъск е направил около $170 милиона.






 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв