Богатият на традиции японски производител на електроника Onkyo е подал молба за обявяване в несъстоятелност в Осака

Свързани новини

17.05.2022 17:13

Японският Onkyo фалира

Видян 8296 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Богатият на традиции японски производител на електроника Onkyo е подал молба за обявяване в несъстоятелност в Осака, предаде investor.bg. Дълговете на компанията възлизат на около 24 млн. евро. Пред бизнес изданието Nikkei Asia производителят обяви, че е проучил всички възможности за продължаване на дейността, но не е в състояние да изплати дълговете си.




 Компанията Onkyo е основана през 1946 г. и се превръща в добре познат марков производител на високоговорители, грамофони и стереоприемници. Преминаването на аудиоиндустрията към мобилните устройства през последните десетилетия постоянно вреди на компанията. Докато пазарът на аналогови аудиоустройства, като стереосистеми, се свива, търсенето на портативни аудиоплейъри, като iPod на Apple или смартфони, нарастваше. За Onkyo това означаваше постоянен спад в продажбите.



През януари 2021 г. вече се заговори за оттегляне от японската фондова борса поради капиталов дефицит в Onkyo. Първоначално акционерите предотвратиха фалита чрез продажба на опции за акции, но в крайна сметка бяха продадени твърде малко опции, така че в края на финансовата година през март 2022 г. компанията бе извадена от Токийската фондова борса. Впоследствие основната дейност със стереооборудване бе продадена на японския конкурент Sharp и на американската компания Voxx International, а подразделението за слушалки бе придобито от инвестиционен фонд.


Въпреки това марката ще бъде запазена. Заедно с Pioneer, Panasonic, Samsung, Sony и Yamaha Onkyo е един от най-големите производители на развлекателна и аудио електроника.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.05.2022 09:05

    Жалко!!! Истинско високо ниво на аудио техника. Но, както се казва масовостта уби елитарността! Youtube и смартфоните (бръмчалки от гледна точка на качество) се наложиха над истинското ниво. Или казано по махленски - чалгата (в техниката) победи аристокрацията! RIP!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева