Свързани новини

04.02.2021 11:12

Hyundai строи най-малкото летище

Видян 2744 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Hyundai има големи амбиции за своето подразделение за eVTOL въздушни таксита и се е заела да изгради най-малкото в света летище – първото, предназначено за пътнически дронове. То ще се намира в Ковънтри, Великобритания. Проектът се осъществява в партньорство с правителството на Обединеното кралство, Общинския съвет на Ковънтри и Градската аерогара (UAP), предаде technews.bg.


Да, дрон-летище в 2021 година! Година, в която прогнозният брой на търговските въздушни eVTOL таксита се очаква да е нула, коментира Newatlas. Всъщност, очаква се най-рано през 2024-25 г. да започнат първите пилотни програми за превоз на пътници чрез електрически дронове с вертикално излитане и кацане. Самата Hyundai смята, че този важен момент ще настъпи по-скоро през 2028 г.


Докато ние всички чакаме eVTOL да станат нещо масово, новата платформа, която ще си има и набор от зрителски трибуни, ще прекарва по-голямата част от времето си под прочутия английски дъжд, за да бъде домакин на технологични демонстрации от компании за товарни безпилотни самолети като Malloy Aeronautics. Тя се е ангажирала да извърши някои публични полети на платформата на Hyundai.


Въпросната инфраструктура ще бъде изградена върху малко парче земя и ще е с диаметър 40 метра. Модулна е и ще може да се повдига и измества при необходимост. Макар че по размер е по-голяма от най-големите хеликоптерни площадки, UAP казва, че физическият ѝ отпечатък „е с 60% по-малък от традиционния хелипорт”.


Под конусовидното съоръжение ще има оборудване – устройства за зареждане, макар че все още не е уточнено каква точно ще е техниката. Разбира се, зареждането на eVTOL ще трябва да бъде бързо и ще изисква голяма мощност.


Други характеристики, за които се твърди, че ще направят това мини-летище реално, са салони за пътници с кафенета и барове, както и места за поддръжка и паркиране на дроновете между полетите им. Възможно е да има товарни и логистични съоръжения. В инсталацията в Ковънтри ще има и подлез, построен за свързване на пешеходното и автомобилното движение. Твърди се, че може да има и стоянка за наземни таксита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат