01/02
02.08.2016 09:55

Хотел в стил „хобит“ отваря врати в Трансилвания

Видян 2212 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един очарователен хотел-замък в стил „хобит“ ще бъде отворен за гости скоро в Трансилвания, Румъния. Той е изграден от глина и се казва Кастелул де Лут Валеа Занелор, което ще рече „Глиненият замък в долината на феите“, съобщава Greentech.bg.


Замъкът се намира в село на 30-ина километра от румънския град Сибиу. Човек може и да очаква да види някаква постройка в стил „Disney”, но този хотел е по-скоро в стила на Билбо Бегинс.


Хотелът е плод на въображението на румънската двойка Разван и Габриела Василе. Двамата продали дома си близо до Букурещ, за да потърсят своето китно кътче в Долината на феите – живописно разположена на 30 км. от средновековния град Сибиу. Това място се намира в Карпатите, недалеч от диво извиващата се магистрала Трансфагарасан.


Сем. Василе работили заедно с еко-архитекта Илеана Мавродин за проектирането на хотела с 10 стаи. То е построен изцяло от глина, слама и пясък. “Външната мазилка е от вар и пясък, кулите са от речен камък, слепен с вар и пясък”, казва Разван Василе. “Всичко е построено от естествени материали, а прозорците и вратите са различни, всяка стая е със самостоятелен вход”.


Замъкът е построен от майстори и работници от Марамуреш, друг също толкова живописен район в Северна Трансилвания, който е известен с красиво изработените си стари дървени църкви.


Замъкът е построен съвсем наскоро, и скоро ще бъде отворен за гости като хотел. Ресторант, предлагащ местна органична храна, ще допълни кътчето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион