Мъж разглежда автомобил Polestar Precept по време на Международното автомобилно изложение в Пекин, или Auto China, в Пекин, Китай, 26 септември 2020 г. REUTERS/Thomas Peter

Свързани новини

04.04.2022 17:47

Hertz ще закупи до 65 000 електрически автомобила от Polestar

Видян 4313 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фирмата за автомобили под наем Hertz Global Holdings (HTZ. O) заяви в понеделник, че ще закупи до 65 000 електромобила за период от пет години от шведския производител на електромобили Polestar, което е последният ход на фирмата за автомобили под наем за добавяне на модели с нулеви емисии, съобщава Ройтерс.




Hertz съобщи, че автомобилите Polestar ще се предлагат от тази пролет в Европа и по-късно през 2022 г. в Северна Америка и Австралия.




Базираната във Флорида компания за автомобили под наем заяви, че първоначално ще поръча седана Polestar 2. Акциите на Hertz поскъпнаха с 1,75% в предварителната пазарна търговия в понеделник.


 


През октомври Hertz обяви поръчката си за закупуване на 100 000 електрически автомобила от Tesla Inc (TSLA. O), предимно Model 3 на производителя на електромобили.




През март Hertz добави средния SUV Model Y на Tesla към своя автопарк от електрически превозни средства, според уебсайта на фирмата за отдаване на автомобили под наем.




Polestar, която е основана от китайската Geely (GEELY. UL) и Volvo Cars, ще се слее с компанията със специална цел за придобиване (SPAC) Gores Guggenheim Inc (GGPI. O) тази година.




Партньорството с Hertz "ще донесе невероятното изживяване от шофирането на електрически автомобил на по-широка аудитория, задоволявайки широк спектър от краткосрочни и дългосрочни изисквания за мобилност на нашите общи клиенти", заяви в изявление Томас Ингенлат, главен изпълнителен директор на Polestar.


   Снимка: REUTERS/Thomas Peter


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни