Свързани новини

31.01.2020 11:22

Хакери са проникнали в сървърите на ООН

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Офисите на Организацията на обединените нации в Женева и Виена са били подложени на масирана кибератака през лятото на 2019 г., в резултат на която хакерите са получили достъп до няколко сървъра и информацията, съхранявана на тях, съобщи Engadget, цитирана от Тechnews.bg. Самоличността на извършителите и степента на нанесените щети не са известни.


Според официален доклад, хакерите са използвали неизвестен тип злонамерен софтуер, за да получат достъп до десетки сървъри, разположени в офиси в Женева, Виена, както и в Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека. Общо около 4000 души работят в трите офиса, чиито данни може да са компрометирани.


„Атаката компрометира ключови инфраструктурни компоненти. Тъй като точният характер и степента на инцидента не могат да бъдат определени, служителите на ООН решиха да не разкриват публично информация”, казват от организацията.


Според експерти, атаката може да е спонсорирана от държава, тъй като признаците за нейното провеждане показват, че основната цел е била шпионаж. Атакуващите са изтеглили приблизително 400 гигабайта данни. На сървърите е имало поверителна информация за служители, но какви точно данни са попаднали в ръцете на хакерите не се знае.


Известно време след нападението, служителите на споменатите служби на ООН са получили известия с молба да променят личните си пароли, но причината за това не е посочена. За разлика от държавните институции и компании, ООН не е длъжна публично да съобщава за подобни инциденти, тъй като организацията има имунитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог