В рамките на поетапен подход първо ще бъдат прекъснати акаунтите, които са били създадени и след това никога не са били посетени от потребителя, заяви Google през май.

Свързани новини

28.11.2023 10:48

Google ще започне да изтрива неактивни акаунти тази седмица

Видян 7372 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акаунтът в Google, който не сте проверявали от години, може да бъде изтрит тази седмица.

От петък Google започва да изпълнява плана си за изтриване на акаунти, които не са активни от поне две години.

Компанията обяви новата политика още през май, като заяви, че тя има за цел да предотврати рискове за сигурността: Вътрешни констатации показват, че по-старите акаунти са по-склонни да разчитат на рециклирани пароли и по-рядко използват съвременни мерки за сигурност като двустепенна проверка, което ги прави много по-уязвими към проблеми като фишинг, хакерство и спам.
Google изпраща предупреждения на засегнатите потребители от август насам, като на засегнатите акаунти и на предоставените от потребителите резервни имейли са изпратени множество предупреждения.

В рамките на поетапен подход първо ще бъдат прекъснати акаунтите, които са били създадени и след това никога не са били посетени от потребителя, заяви Google през май.


"Искаме да защитим личната ви информация и да предотвратим всякакъв неоторизиран достъп до профила ви, дори ако вече не използвате нашите услуги", пише Google в актуализация на правилата през август.

Акаунтите в Google включват всичко - от Gmail до Docs, Drive и Photos, което означава, че цялото съдържание, намиращо се в пакета на Google на неактивен потребител, е изложено на риск от изтриване.

Съществуват няколко изключения от изтриването: Акаунти с канали в YouTube, такива с остатъчни салда по карти за подаръци, такива, използвани за закупуване на цифров продукт като книга или филм, и такива, които имат публикувани приложения, активни в платформа като магазина Google Play, заяви компанията през август.


Решението за изтриване на акаунти е по-далеч от по-старата политика. През 2020 г. Google заяви, че съдържанието на потребителите ще бъде изтрито от услугите, които те са спрели да използват, но самите акаунти няма да бъдат изтрити.

Изтриването на старите акаунти е ключова стъпка за гарантиране на сигурността, според Орен Корен, главен изпълнителен директор и съосновател на фирмата за киберсигурност Veriti, който казва, че старите акаунти често се разглеждат като нискорискови и по този начин могат да бъдат откритие за злонамерени участници.


Изтриването на старите акаунти може да принуди хакерите да създадат нови акаунти - действие, което сега изисква проверка на телефонния номер. Освен това чрез изтриването се премахват по-стари данни, които може да са били изтекли при нарушаване на сигурността на данните в даден момент.

"Чрез проактивното премахване на тези акаунти Google ефективно свива повърхността за атака, достъпна за киберпрестъпниците", пише Корен до CNN по имейл. "Това действие на Google е пример за по-широка тенденция в киберсигурността: предприемане на изпреварващи стъпки за укрепване на цялостния пейзаж на цифровата сигурност."

За да запазите профила си, трябва само да влезете в профила си в Google или в някоя услуга на Google поне веднъж на две години и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип или да извършите едно търсене, наред с други дейности.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион