Свързани новини

19.12.2019 11:24

Функция за разделен екран в iPhone

Видян 1992 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите модели на iPhone и iPad вече разполагат и с функция, която от доста време е налична в някои смартфони и таблети с Android. Тя позволява на потребителя да разделя екрана на две и да използва едновременно две приложения.


 


Функцията е налична за iPhone 11, както и iPad Pro 11 или по-нов. Тя е вградена в iOS и iPadOS, като процесът по активирането ѝ е практически идентичен.


 


Тя е скрита доста на дълбоко в основното меню с настройки. От него трябва да се избере Display and Brightness > Display Zoom > Zoom > Set > Use Zoom.


 


Също така може да се наложи да се активира и функцията за използване на няколко приложения едновременно, ако е била изключена. Това става от основното меню с настройки > Multitasking & Dock - Allow Multiple Apps.


 


Когато всичко е активирано, вече може да се премине и към използване на разделения екран. Потребителят първо трябва да отвори едното приложение и след това да плъзне пръст от долната част не дисплея нагоре, за да отвори лентата за бърз достъп до други приложения.


 


Следващата стъпка е да се натисне и задържи върху иконата на второто приложение и тя да се издърпа върху вече отвореното приложение. Второто приложение ще се отвори в отделен прозорец, като той може да се премести в желана позиция от потребителя. Прозорецът може да се променя по размер чрез натискане и задържане върху сивата ивица в горната част на прозореца на второто приложение. С плъзгане нагоре, може да се увеличи прозорецът на второто приложение и то да застане в равноправен втори екран редом до първото приложение.


 


Важно е да се уточни, че не всички приложения поддържат режима за разделен екран. В такъв случай приложението просто няма да се отвори в такъв режим.


 


При използване на iPad, може да се добави и трето приложение. Това става по същия начин, като този път иконката трябва да се "пусне" върху разделителната ивица между другите две приложения. Ако се пусне върху някое от другите приложения, просто ще го замени, затова прецизността е важна.


 


Източник: Vesti.bg




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Опитайте се да подобрите отношения


Опитайте се да подобрите отношения или да изгладите