Свързани новини

20.12.2019 13:12

Фоторулетка – нов кошмар за родителите

Видян 2510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нова мода сред младежите хвърля в ужас родители от всички краища на света – приложението „Фоторулетка” (Photo Roulette) става все по-популярно сред тийнейджърите, а с това растат и опасенията какво точно се излага на показ от личния им живот и какви могат да са последствията от това.


 


Фоторулетката представлява игра, при която потребителите първо дават на приложението разрешение за достъп до всички свои снимки. След това, в група до 49 души, всеки играч участва, като приложението „дръпва” и показва на останалите произволно избрана снимка от телефона му. Тя бива споделена за няколко секунди, а останалите участници трябва да познаят кой е заснел снимката, предава Technews.bg.


 


Наскоро Уол Стрийт Джърнъл съобщи за семейство, което играело заедно, когато дъщерята-тийнейджърка внезапно се „представила” със странна снимка – зелфи („селфи по задник”) на опитите й да обуе извънредно тесни дънки. Макар че този пример може да изглежда почти невинен, подобна снимка би била смущаваща, ако изскочи пред цялото семейство.


 


Но случаят само загатва скритите екстри на новата мода. Photo Roulette не винаги се играе сред семейството и няма гаранция какви фотоси ще цъфнат пред очите на приятели или съученици.


 


Споделянето на „неудобни” снимки не е единственото, което безпокои родителите. Кадрите се споделят чрез онлайн платформа, тоест те първо отиват „някъде в интернет”, а след това се появяват на екраните на всичките до 49 други човека, така че всеки може да направи „заснемане на екрана”. Така 5-секундното показване на една „смущаваща” снимка може да се окаже в ръцете на хора с недобри намерения – и да съсипе живота на някого.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв