Ford GT

Свързани новини

15.11.2023 09:40

Ford пуска специален GT (ВИДЕО)

Видян 4539 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ford повдигна завесата на лудия GT Mk IV на събитието Velocity Invitational на Sonoma Raceway през уикенда. GT Mk IV е последният вариант само за писта на третото поколение GT, но е много повече от просто хардкор версия на шосейния автомобил.

Всъщност цялата каросерия е променена, което означава, че сега има толкова притискаща сила, колкото съвременна състезателна кола в Indy, или около 1088 кг. Сред най-очевидните визуални промени е актуализираната предна част с нов дифузьор, уникална решетка, NACA канали и персонализирани LED фарове.

Промените продължават с персонализиран капак с огромни отвори, масивно двукомпонентно крило и огромен заден дифузьор от въглеродни влакна. Ford са удължили задната част.

Подобно на шосейния модел, Ford GT Mk IV се задвижва от EcoBoost V6 с два турбокомпресора, засега не е известно дали запазва работния си обем от 3,5 литра. Това, което знаем е, че моторът е напълно обновен за използване на пистата и предлага три различни режима на мощност, съответно 500 к.с., 700 к.с. и 800 к.с.

Автомобилът също така е оборудван с адаптивно окачване на Multimatic и има специално изработени карбоново-керамични спирачки. Multimatic ще произведе само 67 екземпляра от Ford Mk IV в завода си в Канада, като всеки от тях ще струва 1,7 милиона долара.



Източник: AutoMedia



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева