Ferrari 212 Inter от 1951 г. с каросерия от легендарния италиански конструктор Ghia би било любимо на всеки търг за класически автомобили, но това никога не е било продавано.

Свързани новини

11.03.2024 09:50

Ферари, като никое друго в гаража на Джей Лено

Видян 15697 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ferrari 212 Inter от 1951 г. с каросерия от легендарния италиански конструктор Ghia би било любимо на всеки търг за класически автомобили, но това никога не е било продавано.

Неотдавна автомобилът беше показан в предаването "Гаражът на Джей Лено" и се твърди, че е най-дълго притежаваното Ferrari. Първоначалният му собственик, Родолфо Хунко де ла Вега, купува 212 през 50-те години на миналия век и е обучен от механиците във фабриката на Ferrari как да го поддържа. Той дори се запознава с Енцо Ферари. След смъртта му на 98-годишна възраст автомобилът преминава в ръцете на сина му Тадеус Фостър, който заявява, че автомобилът все още е "изцяло оригинален с изключение на боята и пода".

Когато 212 е пуснат на пазара през 1950 г., Ferrari все още е сравнително нова компания, но започва да се развива. Моделът 212 се задвижва от станалия легендарен V-12 Colombo с работен обем 2,5 литра и мощност 150 к.с. Тази мощност се предава към задните колела чрез 5-степенна механична скоростна кутия.

При 212 е въведено тръбно шаси с цел постигане на по-голяма твърдост, което се превръща в основа за редица варианти. Ferrari продава 212 в експортни и по-усъвършенствани спецификации Inter, с множество каросерии, доставяни от множество производители на каросерии. В допълнение към Ghia, Pininfarina, Touring и Vignale доставят каросерии за серията 212.

Производството на модела 212 продължава само до 1953 г. Представеният тук автомобил е произведен през 1951 г., но е титулуван като автомобил от 1952 г. Поради своята оригиналност той показва, че по това време Ferrari не е била прецизна компания. Болтовете са с различни размери, защото механиците просто са вземали каквото им е било под ръка, обяснява Фостър във видеото.



Източник: motorauthority



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец