Свързани новини

02.04.2019 14:04

Facebook пуска функция - Защо виждам този пост?

Видян 1847 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook обяви нова функция, наречена „Защо виждам този пост?“, която цели да помогне на потребителите да разберат съдържанието, което се появява в техния News Feed, като публикации на приятели, страници и групи, които следват. Целта е да се повиши контролът върху това, което излиза на стената, уточнява Engadget.


Това е първият път, в който Facebook открехва вратите към начина, по който класира новините в социалната платформа, казват от компанията. Стъпката е част от усилията на технологичния играч да бъде по-прозрачен към потребителите си относно своите алгоритми.


За да получи достъп до новия инструмент, който по места стартира от днес, човек трябва кликне в горния десен ъгъл на дадена публикация. От там се спуска падащо меню и ще се появи въпросната функционалност, както и път към настройките, които ще позволяват на потребителя да управлява видимостта на това съдържание. Идеята е по-този начин да се персонализират новините, включително опциите See First, Unfollow, News Feed Preferences и Privacy Shortcuts.


По време на тестовете на „Защо виждам тази публикация?“ е било установено, че хората действително искат повече прозрачност за алгоритмите, предаде Economic.bg


В допълнение, Facebook актуализира и функцията „Защо виждам тази реклама?“, опитвайки се да направи инструмента още по-прозрачен отпреди. Наред с показването на фактори като демографски данни или интереси, които може да са спомогнали за достигането на рекламата до потребителя, сега социалната мрежа ще казва и кога например рекламодателят качва нечия лична информация в обща база данни, като имейл, телефонен номер, както и дали е работил с друг маркетингов партньор, за да опита да насочи търговско съобщение до вас.


„И двете актуализации са част от продължаващите ни инвестиции, за да дадем на хората по-голям контекст и контрол над Facebook“, се казва в публикация в блога на компанията. „Ще продължим да слушаме вашите отзиви и да развиваме тези функции с течение на времето“, обещават още от технологичния гигант.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв