12.03.2015 11:33

Facebook изтри емотикона чувствам се дебел

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Facebook е премахнал от менюто си със състояния емотикона “чувствам се дебел”, който предизвика критики и протести, пише Washington Post, цитиран от БЛИЦ. “Според общността ни съществуването на възможност да обновиш състоянието си на “чувствам се дебел” утвърждава негативна представа за тялото, особено за хора, които се борят с хранителни разстройства”, посочва говорител на най-голямата социална мрежа.


“Отстраняваме “чувствам се дебел” от списъка с възможностите. Ще продължим да се вслушваме в отзивите на потребителите в стремежа си да им помогнем да изразят себе си”.


Активисти, свързани с организацията Endangered Bodies, стартираха многобройни петиции в края на месец февруари като част от кампания, свързана със Седмицата, посветена на хранителните разстройства. Целта им беше да убедят Facebook да премахне състоянието “чувствам се дебел”, визуализирано от усмихнат емотикон с пълни розови бузи. Дебел не е чувство, посочват активистите, и предлагането на такава възможност може да се превърне в проблем за хора, страдащи от хранителни разстройства.


“Когато потребителите на Facebook използват състоянието “чувствам се дебел”, те се присмиват на хората с наднормено тегло, част от които са с хранителни разстройства”, пише Катрин Уийнгартън, 24-годишна студентка от щата Охайо, която стартира петицията в САЩ. “Това не е добре. Присъединете се към молбата ми към Facebook да отстрани “дебелия” емотикон от менюто със състояния”. До вторник следобед американската петиция е събрала над 16 000 подписа.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

скорпион