Свързани новини

23.06.2021 09:26

ЕК разследва Гугъл

Видян 3124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няколко седмици след като започна разследване на рекламната политика на "Фейсбук", Европейската комисия обяви, че е открила официална проверка дали друг американски технологичен гигант - "Гугъл" (Google), не нарушава правилата на ЕС за конкуренцията, като фаворизира собствените си услуги за онлайн дисплейна рекламна технология, предаде Дневник.


Комисията по-специално ще изследва дали "Гугъл" ограничава достъпа на трети страни до събираните от нея с рекламни цели данни на потребителите, като същевременно ги запазва за собствена употреба.


Еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестагер обясни, че "Гугъл" не само събира данни, които използва целенасочено с рекламна цел, но и продава рекламно място и действа като онлайн рекламен посредник. Комисията подозира, че присъствието на компанията на всички етапи поставя конкурентите ѝ в по-неизгодно положение.


"Честната конкуренция е важна както за рекламодателите, за да достигнат до потребителите на сайтовете, така и за издателите на сайтове да продават своето пространство на рекламодатели, да генерират приходи и да финансират съдържанието си, обясни Вестагер.


През 2019 г. разходите за дисплейна реклама в ЕС се оценяват на приблизително 20 млрд. евро.


"Гугъл" предоставя няколко услуги за рекламни технологии, както на рекламодатели, така и на собственици на сайтове.


Затова разследването ще се фокусира въру задължението да се използват услугите на "Гугъл дисплей" (Google Display), "Видео 360"('DV360') и "Гугъл адс" (Google Ads) за закупуване на онлайн реклами , както и в "Гугъл ад мениджър" (Google Ad Manager) за обслужване на онлайн дисплейни реклами в "Ютюб" (YouTube).


Антимонополните служби на ЕС искат да проверят дали "Гугъл" не поставя ограничения върху достъпа до данни за поведението на потребителите на конкурентите си, които също искат да продават реклами в платформата за видеосподеляне на "Гугъл" - "Ютюб".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева