Ферари SP-8

Свързани новини

08.11.2023 09:40

Единственото Ферари SP-8 на света

Видян 9380 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наречен SP-8, специалното издание роудстър разполага с 3,9-литров V-8 с двойно турбокомпресор, извлечен от F8 Spider

Ferrari ще изложи SP-8 на пистата Mugello и след това в музея на Ferrari в Маранело, преди да бъде доставен на собственика в Тайван през март 2024 г.

Помислете за момент върху идеята, че Ferrari F8 Spider е вълнуваща и специална кола със своите собствени достойнства. Сега помислете колко по-специален би могъл да бъде като уникален роудстър със специално издание, проектиран и произведен от програмата за специални проекти на Ferrari. Не размишлявайте повече, тъй като един невероятно богат (предполагаме от тази част) клиент на Ferrari е работил с марката, за да създаде еднократния роудстър SP-8.

По-специален F8 Spider

Новото специално издание на Ferrari получава своя външен вид, производителност и име от F8 Spider. Ferrari пропуснаха да дадат подробности за представянето на SP-8, но 3,9-литровият V-8 с двойно турбокомпресор, монтиран зад седалките, произвежда 710 конски сили и 568 фунта фута въртящ момент във F8. Това са същите цифри като при ориентираното към производителност 488 Pista, а за двигателя се твърди, че задвижва колата до повторими под 3,0 секунди пъти до 100 км в час.




Докато F8 е кабриолет с падащ покрив, специалното издание предлага искрено пристигане на покрива, вместо това избирайки роудстър формат. Според Ferrari, премахването на покрива изисква комбинация от симулации, тестване във вятърен тунел и тестване на писта, за да доведе стандарта за комфорт до същото ниво като F8.

Стилът на SP-8 очевидно произлиза от F8, въпреки че one-0ff добавя своя индивидуалност навсякъде. Предницата е преработена, с по-дълъг, по-настоятелен сплитер. Предната половина на автомобила е покрита с небоядисани лъскави преливащи се въглеродни влакна Blue Sandstone, докато задната част на каросерията е покрита с матова сива боя Argento Micalizzato. Ferrari казва, че ексклузивните джанти с пет спици представляват модерен поглед върху класическите прототипи на марката, както и връщане към алуминиевите джанти на F40.




SP-8 е безценен

Както обикновено се случва с автомобилите Ferrari Special Projects, производителят пропусна да даде подробности за цената. Каквато и да е цифрата, тя със сигурност ще бъде много по-висока от приблизително $330 000 начална цена на F8 Spider.

Колата беше изложена на пистата Mugello от 24 октомври до края на тазгодишния Finali Mondiali Ferrari на 29 октомври 2023 г. След това предстои да бъде изложена в музея на Ferrari в Маранело от 16 ноември до март 2024 г., преди собственикът да започне доставки на автомобила в Тайван.



Източник: caranddriver.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак