Свързани новини

18.01.2012 14:11

Джери Янг обяви, че напуска Yahoo

Видян 1683 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съоснователят на Yahoo Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предадоха световните агенции, цитирани от Дарик.


"Времето, което прекарах в Yahoo, от основаването й до сега, включваше някои от най-вълнуващите и възнаграждаващи преживявания в моя живот. Но дойде моментът да преследвам други интереси извън Yahoo", заяви Янг в писмо до председателя на управителния съвет на компанията Рой Босток.


В писмото Янг не каза с какво възнамерява да се занимава оттук нататък. Откакто основа Yahoo преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. "Форбс" на над 1 милиард долара.


Изненадващото оттегляне на Янг става едва две седмици, след като Yahoo назначи за главен изпълнителен директор бившия шеф на компанията за разплащания по интернет Пейпал Скот Томсън, предава БТА. Янг също така напуска управителния съвет на китайската компания Алибаба и на Yahoo Япония.


Той беше главен изпълнителен директор на Yahoo от 2007 до 2009 г., но беше принуден да се оттегли, след като се възпротиви на това Microsoft да купи компанията, чиято цена падна с повече от 50 процента през следващите две години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец