Свързани новини

09.07.2021 10:55

Две японски марки вече дават 10 години гаранция в България

Видян 2135 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Японските марки Toyota и Lexus вече предлагат 10-годишна гаранция за автомобилите си в България, съобщи официалният им вносител. Тя е автоматично валидна за коли, закупени нови след 1 юни 2021 година. Любопитното е, че действието й може да се разпростре и върху употребявани автомобили, стига те да са на възраст под 10 години и с пробег, по-малък от 185 000 километра, предаде automedia.investor.bg.


 


Гаранционните програми се наричат съответно Toyota Relax и Lexus Relax. Основно условие за ползването им, разбира се, е автомобилите да получават редовното си годишно обслужване в официален сервиз. Тогава гаранцията автоматично се удължава с една година, до датата на следващо обслужване. Според прес съобщението гаранционната програма Relax обхваща целия автомобил "от броня до броня".


Това е пореден пример за засилващата се тенденция към удължаване на гаранционните периоди. В миналото гаранцията на новите автомобили масово беше едва две години. Големият пробив в това мислене дойде през 2014, когато корейският концерн Hyundai-Kia въведе 7-годишна гаранция за моделите си. Това се оказа не само добър маркетингов ход, но и като цяло доходна идея, защото нарастналите приходи от следпродажбено обслужване обикновено надхвърлят допълнителните разходи за остраняване на дефекти по автомобилите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева