След като веднъж вече защити спорния дизайн на Tesla Cybertruck през ноември

Свързани новини

20.12.2023 09:40

Cybetruck e Пикасо на автомобилите: Легендарен автомобилен дизайнер

Видян 6911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като веднъж вече защити спорния дизайн на Tesla Cybertruck през ноември, сега Джорджето Джуджаро отиде дори по-далеч, определяйки пикапа като "Пикасо на автомобилите". Италианецът, смятан от мнозина за най-великия автомобилен дизайнер в историята, заяви това в интервю за вестник La Repubblica.

"Пикасо направи революция в рисуването, защото имаше нужната смелост", обяснява Джуджаро. "Той бе майстор на декомпозирането на реалността... Този Cybertruck е Пикасо на автомобилите". Според Джуджаро, Илон Мъск е премахнал с един замах всички традиционни очаквания по същия начин, по който великият испанец го правеше в изобразителното изкуство.

В известен смисъл ръбатият и изработен от листове неръждаема стомана Cybertruck е повлиян от самия Джуджаро. Досега единствената кола в историята с външност от небоядисана стомана бе DeLorean DMC 12, създаден от италианеца.

"Този автомобил ще е огромен успех, защото хората искат да изпъкват, да бъдат забелязани", обяснява Джорджето Джуджаро. "Това не е търсене на хармония и съвършенство, а на емоция и на издръжливост".



Джуджаро (вляво) с Джон ДеЛориън и с DMC-12 - единствения автомобил преди Cybetruck, продаван с панели от небоядисана неръждаема стомана

Роден през 1938, Джорджето Джуджаро е един от най-влиятелните дизайнери на последния век. Между стотиците негови проекти са такива емблематични автомобили като Alfa Romeo 1750, Alfasud и Brera, Audi 80, BMW M1, Fiat Panda, Fiat Punto, Iso Grifo, Lancia Delta, Lotus Esprit, Maserati Ghibli, Volkswagen Golf и Scirocco.


Източник: AutoMedia, част от Investor.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец