Camaro отиде там, където почти никоя кола не беше стигала преди. Така че защо умира?

Свързани новини

13.12.2023 09:40

Camaro, което познавахме и обичахме, вече го няма

Видян 5335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Chevrolet Camaro отиде там, където почти никоя кола не беше стигала преди. Защо обаче умира?

Най-добрият начин да преминете през този свят, без да се превърнете в нещастен нещастник, е да приемете мантрата, че никой не ви е длъжен с нищо. Но понякога, след като отделите време, свършите работата и постигнете истинско величие, златен часовник или калпава тениска няма да ви помогнат. В тези редки случаи нищо друго освен преименуване на улици, сложни прощални обиколки, пенсиониране на фланелки и издигане на статуи ще бъдат достатъчни. Бихме казали, че поемането на Camaro отново "към залеза" като по филмите – след като беше принудено да се пенсионира, за да добави 14 години образцова служба към съществуващото 35-годишно родословие – може да е повод, който заслужава малко пищност и обстоятелства.

Тук говорим за живота на една автомобилна марка. В този контекст, където имаме 90-годишни ветерани като Suburban, 49 кумулативни години може да изглеждат малко пешеходци. Но когато пробегът на една кола достигне кулминация с версия, която може да прави обиколки точно между Lamborghini Huracan EVO и Ferrari 488 GTB за същите пари като Kia Telluride, е опрадвано да недоволстваме и ругаем. Такъв повод не бива да се отбелязва безгрижно с малко черна боя, но точно това се случва, когато Chevy изпраща превъзходното шесто поколение Camaro отново на паша.

От повторното му представяне през 2010 г. до 2014 г. Camaro леко изпревари Challenger и Mustang, но откакто влезе в сегашното си поколение през 2016 г., Camaro се спусна в мазето в продажбите на Pony Car. През годините имаше шепа разсъждения за този първи до последен феномен. Те обикновено приписват вината на произволен брой общи хватки. Първият е липсата на визуална диференциация от петото поколение. Chevy прекомерно коригира през 2019 г., въвеждайки позорно лош фейслифт, превръщайки лош проблем в по-лош. След това имаме обичайните заподозрени в отделите за дизайн и ергономия. Неща като - всички заедно, сега - едва използваемият багажник и нестандартната видимост навън са лесни червени белези както за рецензенти, така и за купувачи. И накрая, в стаята има 3600-lb Stingray. Докато съперниците на Camaro действат като де факто флагмани на марката, понито на Chevy трябва да споделя етажен план с най-нашумената кола на десетилетието. Разбира се, Ford продаде суперавтомобила GT заедно с S550 Mustang, но е толкова вероятно да канибализира продажбите на Stang, колкото дори да видите такъв в шоурум.




Някои от тези рационализации държат повече вода от други, но ако изиграем ролята на Джим Харбо и надникнем в учебниците на Auburn Hills и Dearborn, става пределно ясно, че Ren Cen остави колата на заден план, докато тя бързо падаше от националния дух на времето. Помислете за това: Освен известно разхлабване на юздите, което направи съществуващото съдържание по-широко достъпно, обикновените V-8 части от гамата на Camaro не са виждали нито едно механично подобрение от добавянето на 1LE „екстремен пакет за писта ”, който донесе голямо крило от въглеродни влакна, гмуркащи равнини, по-здрава гума и окачване в стил F1 към ръководството за поръчки на ZL1 с 650 коня. Тази прекрасна част от комплекта беше представена в Дейтона... през февруари 2017 г. След последната част от новините за V-8 Camaro, Синият овал изсече следните Mustang с огънати осем:

1. GT Performance Pack 2

2. Булит

3. Механична актуализация на GT350 за '19

4. Обновяване на GT350R през 20 г

5. Shelby GT500

6. Мах 1

7. S650 Generation GT

8. Dark Horse

През същия период Dodge надмина всички. Той се превърна в дългосрочен също така се натъкна на Pony Car Michael Jordan, в очакване на третата си поредна годишна титла в продажбите, преди да се оттегли на върха като модел от 23 г. (преминавайки към Q4, води „Stang с 35 единици):

1. SRT демон

2. Widebody (което се припокрива с няколко от колите по-долу)

3. Напълно ненужно усилване с 10 HP за „стандартния“ Hellcat, което допълнително доказва доколко неговият производител разбира целевия пазар

4. Hellcat Redeye

5. R/T Scat Pack

6. R/T Scat Pack 1320

7. Super stock

8. Jailbreak

9. 1025 HP Demon 170

Добавете 47-те специално издание на Chalys „Последно обаждане“ – да не говорим за съответните зарядни устройства – и наистина започвате да виждате колко малко внимание е получило Camaro.

Дори с въвеждането на буквално световно побеждаващо пистово чудовище, 2018 г. беше първата година, в която възкръсналото Camaro се озова с бронзов медал. Вместо да се бори да си върне пазарния дял, General Motors почти наблюдаваше отстрани как продажбите намаляват. Той изпрати половинчати, тематични за производството „дизайнерски пакети“ в битка с исторически надписи като „Mach 1“. Не е изненадващо, че тези смели тактики оставиха някога гордото Camaro да изнемогва на последното стъпало на подиума при всяко следващо пътуване "около слънцето".




„Поне ще получи голямо изпращане“, казват феновете, откакто спекулациите за края на марката започнаха да стават масови преди няколко години, но всичко, което GM каза е, че „това не е краят на Camaro“ и „това не е последната глава за табелата с името“. Не е ясно каква форма ще приеме всичко това. Всичко, което изглежда сигурно, е, че задвижваното от V-8 Camaro, което познавахме и обичахме, и карахме на концерти на Poison, го няма.

Имаше спекулации за "последна песен", която би съчетала две от великите американски фамилии: шасито на Alpha с ръчна трансмисия и чупещия рекордите V8 с плоска равнина на Z06 от 2023 г. Но нищо не дойде. Сякаш ситуацията не беше достатъчно депресираща за дългогодишните фенове, първоначалната финална линия на „24“ на 1 януари 2024 г. беше безцеремонно преместена нагоре. Производствената линия щампова окончателния си кабриолет от шесто поколение на 22 ноември, като скоро след това се очаква и купето да последва примера.

Точно като оплакването на размера на прозорците в динамично превъзходна шофираща машина в стил BMW, използването на бавни продажби като компенсация за липсата на усилия напълно пропуска смисъла. Това е любимата пистова кола на Америка, за която говорим тук. Camaro, дума, измислена на задимения маркетингов етаж от 60-те години, се превърна в едно от най-значимите имена в автомобилната история на САЩ, което използва карирани знамена и изписва усмивки на лицата на работническата класа от 1967 г. насам. Дори след като беше допуснато да бъде до голяма степен непроменено от години, Camaro заслужи завесата, достойна за Синатра или поне за Metallica. По начин, който най-ревностните му противници биха описали като „типична GM мода“, производителите му просто го оставят тихо да избледнее в мрака.

КОРЕКЦИЯ, 8 декември 2023 г.: В тази част първоначално се посочва, че производството на Camaro ще приключи на 7 декември, според доклад в GM Authority, последван от друг, който отбелязва, че поръчките за Camaro са завършени и производството ще приключи през декември. Оттогава GM изясни чрез имейл на 8 декември, че „Camaro все още се произвежда“, но не можа да посочи конкретна дата кога ще излезе и последната кола от серията.


Източник: roadandtrack.com



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чувствителни

Днес сте особено чувствителни и може да приемате