Идеята за високопроизводителен хибрид вече не е "дива" сама по себе си, тъй като технологията от години е начело на състезанията от Формула 1 и постепенно навлиза в масовите автомобили и SUV.

Свързани новини

11.12.2022 08:12

BMW XM от 2023 г. е тук

Видян 29785 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    В Instagram BMW M показа изображение на предстоящото през 2023 г. BMW XM Label Red, на което се вижда червената (каква друга?) облицовка на каросерията, поразително контрастираща с опционалната облицовка "NightGold Metallic", видяна на предишните изображения на XM. Тъмните колела с червен акцент също представляват рязко прекъсване на черните и NightGold колела.



Миналата година малко преди този момент ни беше представен Concept XM, а сега първият plug-in хибрид на BMW M - BMW XM 2023 - навлиза в реалността като петместен SUV с електрифициран 4,4-литров V-8 с две турбини и възможност за включване към електрическата мрежа за постигане на известен пробег само с електрическо задвижване.


Тази комбинация - SUV, plug-in хибрид и, трябва да добавим, малко странен външен вид - може да бъде противоречива за верните на BMW, особено когато е в комплект с автомобил с марката M. И все пак XM има с какво да смае и обикновените хора, включително с дивия си интериорен дизайн, златистите външни елементи и цената си от почти 160 000 долара. Идеята за високопроизводителен хибрид вече не е "дива" сама по себе си, тъй като технологията от години е начело на състезанията от Формула 1 и постепенно навлиза в масовите автомобили и SUV.


BMW не е нарушило модела и с първия си plug-in хибриден M автомобил. Тази хибридна система работи подобно на леко хибридната конфигурация в триредовото BMW X7 M60 от 2023 г. Той съчетава 4,4-литров V-8 с двойно турбо, който развива 483 к. с. и 479 Нм въртящ момент, с електромотор, интегриран в осемстепенната трансмисия M Steptronic. Този електрически двигател с мощност 194 к. с. и 207 Нм се захранва от 317-волтов акумулаторен пакет с капацитет 25,7 kWh; той може да се зарежда с променливотоково зарядно устройство с мощност 7,4 kW от празен до пълен за 3,25 часа (или може да се зарежда в движение чрез регенеративно спиране) и позволява на XM да измине до 30 мили само на електрическа енергия. Комбинираният електромотор и V-8 генерират 644 к. с. и 590 Нм въртящ момент.






Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Новите запознанства ще са леко странни

Новите запознанства ще са леко странни. Ще започнат